Конвекційна піч для дому: як вибрати?
Сьогодні у всьому світі набирає популярності тренд на здорове харчування. Наша країна – тому не виняток. Людей все більше цікавить з чого зроблена їжа і як її компоненти позначаться на стані організму. Найпростіше вирішити ці питання – готувати вдома самим. І як добре, що сучасні виробники кухонної техніки пропонують чудові моделі приладів, здатні допомогти стати гуру кулінарії навіть початківцям. На особливу увагу в цьому плані заслуговує конвекційна піч для дому.
Як вибрати конвекційну піч для дому, що це взагалі таке і як працює? Наразі детально відповімо на всі запитання.
У чому особливість конвекційних печей
Класична конвекційна піч для дому являє собою кухонний прилад, що поєднує в собі функції жарової шафи і пароварки. В основі назви ліг принцип конвекції, при якому гаряче повітря рівномірно розподіляється в робочій камері і циркулює по ній.
Конвекційна піч для будинку має розміри приблизно двох стандартних мікрохвильових печей. Приготувати будь-яку страву в такому пристрої вийде в рази швидше, ніж у звичайній духовці. Але це все особливості техніки.
Сучасні конвекційні печі відрізняються такими можливостями:
- одночасна випічка декількох дрібноштучних виробів;
- відмінна пропіканість продуктів та рівномірність кольору готової страви;
- можливість настроїти ручний або автоматичний режим і працювати навіть при неповному завантаженні;
- зручне та інтуїтивно зрозуміле управління конвекційною піччю;
- сучасні та надійні матеріали, використані під час виготовлення виробів, забезпечують тривалий термін служби;
- невибагливість у догляді та обслуговуванні;
- наявність безлічі додаткових опцій для більш комфортного користування.
Що може готувати конвекційна піч? Напевно, простіше перерахувати, чого не приготуєш. Дана техніка чудово впорається з будь-яким режимом приготування і навіть розігрівом.
Пар+конвекція - здорова їжа на кожен день
Коли йдеться про здорове харчування, неможливо не згадати про печі з функцією додаткової освіти пари. Парова конвекційна піч дозволить готувати двома способами: виключно на пару або просто з додаванням. Страви, приготовлені в печі з парозволожувачем, будуть соковитими, збережуть усі корисні елементи, а випічка вийде легкою та повітряною.
Така техніка для домашнього приготування їжі буде особливо корисною для:
- молодих батьків. Приготувати корисні страви малюку, простерилізувати пляшечки, предмети гігієни та посуд – посильні завдання;
- прихильників правильного харчування.усім, хто вважає калорії, займається спортом і просто стежить за своїм раціоном просто знайти рецепт корисної страви, а піч допоможе з швидкою готуванням;
- літніх людей. По-перше, люди попереднього покоління не звикли до вишуканих страв, їм подобаються прості каші, супи та запіканки. По-друге, люди у віці повинні харчуватися таким чином, щоб не перевантажувати травні органи надмірно жирною або смаженою їжею;
- людей, які страждають на захворювання органів травлення. Парові страви дозволять легко дотримуватися вимог дієти при гастритах, виразках та інших нездужаннях ШКТ.
Яку конвекційну піч можна вибрати для домашнього використання
Оскільки вже стало зрозуміло, що конвекційна піч для домашньої кухні є приладом незамінним, залишилося з'ясувати, на які моменти звернути увагу перед покупкою.
Асортимент печей через їх затребуваність зростає, і буває нелегко визначитися, яку конвекційну піч вибрати. Але тут усе досить просто – мешканцям приватного сектору хочуть бачити у техніці одне, молоді люди – інше, а любителі випічки – третє. Але є кілька критеріїв:
- Потужність. Побутові конвекційні печі випускаються із діапазоном 1,8 – 15кВт. Що цей показник, то швидше відбувається готування. Однак, якщо у вашій місцевості спостерігаються проблеми з енергопостачанням, краще надати перевагу моделі з невеликою потужністю.
- Клас енергозбереження. Щоб не засмучуватися від квитанцій за електрику, мешканцям великих міст знадобиться конвекційна піч для дому із «зеленим» класом. Це рівні А та Ст.
- Функції. Конвекційні печі можуть мати найрізноманітніший функціонал. Чим він ширший – тим дорожчим буде виріб, але й тим зручнішою буде його експлуатація. Для варіння каш та стерилізації дитячих предметів можна зупинитись на моделі печі без функції зволоження повітря. А ось гуру кулінарії та любителям різноманітності в їжі знадобляться печі з функцією зволоження повітря.
- Гарантійні зобов'язання. Дуже важливий аргумент. Якщо виробник впевнений, що використав якісні матеріали та фурнітуру, він встановить досить високий термін гарантії. Отже, ви можете бути впевнені в довговічності використання приладу. При правильному користуванні якісна домашня конвекційна піч прослужить десятки років.
- Ціна. Цей критерій є відносним, адже різні виробники можуть запропонувати варіанти з однаковим набором функцій за різні гроші. Плюс часто проводяться акції.
Рекомендації щодо використання конвекційних печей
Конвекційна піч дуже зручна та практична, але важливо правильно її використовувати. Для цього варто дотримуватися деяких простих порад:
- дотримуйтесь рекомендацій, вказаних у рецепті страви. При цьому конвекційну піч варто нагрівати на 14 градусів нижче, ніж вказано для звичайної духовки;
- враховуйте час.В електричній або газовій духовці страва готується на 25% часу швидше, ніж у конвекційній;
- максимальний ефект від конвекції досягається, якщо готувати у формах та деках з низькими бортиками;
- за необхідності рівномірного приготування конвекцію можна включати лише в кінці процесу;
- якщо готуєте страви в пергаменті або фользі, слідкуйте, щоб лопаті вентилятора не діставали до нього і не зірвали.
На закінчення
Печі з режимом конвекції – корисний винахід, здатний полегшити домашню працю та зробити страви корисними. Виробники конвекційних печей подбали про широкий функціонал і різноманітність моделей на будь-який запит. Купити конвекційну піч для дому можна як в інтернет, так і в звичайних магазинах. Перед вибором варто звернути увагу на печі конвекційні Unox, які добре зарекомендували себе на вітчизняному ринку.