Що таке пароконвектомат?

Відповісти на питання - що таке пароконвектомат і чому вони настільки популярні на комерційній кухні, зможе представлена ​​нижче інформація.

Пароконвектомати — це професійні печі, які в процесі приготування продуктів використовують пароконвектоматпримусову конвекцію гарячого повітря в робочій камері та пар. Такі печі є універсальним кухонним обладнанням, які формою нагадують гарячу шафу. Вони стали неодмінним атрибутом професійної кухні.

Окрім підключення до електромережі вони потребують підключення до водопостачання. Утворення пари відбувається завдяки подачі води ззовні. Відмінними рисами страв, приготовленими в пароконвектоматі, є:

  1. рівномірне запікання,
  2. скорочення часу приготування,
  3. соковитість,
  4. збереження форми,
  5. збереження корисних речовин.

Порівняння з духовкою

  • М'ясо. Приготування м'яса в духовці пов'язано з великими втратами рідини. Функція пари в конвектоматі мінімізує ці втрати, м'ясо залишається соковитим та ніжним.
  • Риба. Це тонкий продукт. Будь-який етап у процесі приготування риби може негативно позначитися на готовому блюді. Функція приготування їжі з парою ідеально підходить для приготування рибних страв.
  • Овочі.Аналогічно рибі, що ідеально зберігають свою форму, і що найважливіше, у процесі приготування на пару втрати вмісту корисних речовин - вітамінів, мінералів - зведено до мінімуму.
  • Випічка. Сухе тепло пароконвектомату можна використовувати для випікання хлібобулочних виробів.
  • Підігрів. Попередньо відварені та охолоджені харчові продукти дуже швидко можна довести до необхідної температури. Використання пароконвектомату таким чином може допомогти зменшити втрати смаку та пересихання готових страв.


Перед покупкою конкретної моделі пароконвектомату необхідно з'ясувати:

  1. Чи необхідно пароконвектомат подавати м'яку фільтровану воду для запобігання утворенню накипу?
  2. Чи легко очищується камера пароконвектомату? Чи є функція самоочищення?
  3. Яка кількість програмованих функцій та режимів для приготування різноманітних страв?
  4. Тип управління – механічний чи електронний?
  5. Наявність датчика температури – температурний щуп.
  6. Чи буде витік надлишків жиру?

Обслуговування

Універсальність пароконвектомату позначать його здатність одночасно готувати широке розмаїття страв щодня, і навіть кілька разів на день. Тому в ньому будуть залишки раніше приготовлених продуктів. Щоб запобігти передачі смаку та запаху, потрібно камеру печі зберігати в чистоті.

Тому, в цьому випадку, дуже важлива наявність функції самоочищення камери пароконвектомата.

Потрібно регулярно проводити ручне очищення ущільнювачів дверей, прокладок. Це буде запорукою тривалого збереження печі у справному стані.

Будь-який процес готування пов'язаний з відведенням надлишок жиру та рідини через дренажні трубовідведення у спеціальні внутрішні ємності збору. Необхідно стежити за чистотою цих елементів, щоб запобігти закупоркам та засміченням.

Слід уникати самостійного ремонту, якщо ви не маєте відповідних технічних знань і здібностей. Краще звернутися до сервісного центру гарантійного або післягарантійного обслуговування даного виду техніки. Нагадаємо, що прості правила експлуатації пароконвектомата, продовжать термін служби пристрою.

Сподіваємося, що ми відповіли на питання – що таке пароконвектомат – з кулінарної точки зору. Ознайомтеся з питанням, що таке пароконвектомат, з точки зору пристрою та принципу роботи пароконвектомату.