Марміти універсальні для 1-х та 2-х страв

Будь-яке кафе або приміщення громадського харчування не можуть обійтися без професійного обладнання. Розберемо призначення та різновиди мармітів. У перекладі з французької марміт означає каструлю, горщик або казанок. Він може бути виконаний у різній формі та виготовлений з алюмінію або нержавіючої сталі. Як правило, марміти встановлюються в лінію самообслуговування і є постійними елементами. ліній роздач. Призначені для зберігання продуктів, напівфабрикатів або готової їжі.

марміт універсальний

Різновидів мармітів величезна кількість. Наприклад, є універсальний електричний марміт для різних видів страв. Наприклад, існує модель з однією або двома полицями та гнутим склом. Також зустрічаються марміти з конфоркою, однією або двома полицями та гнутим склом. Існує ще охолодний прилавок для гастроємностей, що має одну або дві полиці.

Універсальний марміт призначений для сервірування готових гарячих страв та підтримки постійної температури інших страв. У нижній частині розташована полиця для зберігання господарського інвентарю.

Пристрій та принцип роботи універсального марміту для 1-х та 2-х страв

Марміт має стільницю, виготовлену з нержавіючої сталі. У стільниці вбудована спеціальна ванна для ємностей.
У нижній частині пристрою знаходиться роз'єм для підключення дроту електроживлення. Праворуч є конфорка, чию температуру регулює термостат.
Приладова панель складається з:

  • термостат увімкнення конфорки та регулювання її температури. Ручка термостату має шкалу від 1 до 6.
  • термостат включення ванни та регулювання її температури. Його ручка має шкалу від 1 до 6.

марміт універсальний 1-х та 2-х страв

Вимоги до місця розташування марміту

Приміщення має бути чистим, сухим, добре провітрюваним з вентиляційною витяжкою. Встановлювати слід на відстані не менше 1 метра від легкозаймистих матеріалів. Перед встановленням обладнання слід враховувати його зручність для подальшого обслуговування та ремонту.

Інструкція з використання універсального марміту

У працюючому стані марміт автоматично підтримує задану температуру. У жодному разі не допускати, щоб вода у ванні знижувалася нижче за мінімальну позначку. Перед початком роботи завжди перевіряйте наявність та рівень води у ванні.

Догляд за мармітом

Очищення пристрою здійснюється водою. Не рекомендується застосовувати дротяні очищувальні вироби. Під час очищення в жодному разі не від'єднувати гвинтові з'єднання.

Різновиди мармітів

Марміти мають кілька кваліфікацій:

  • герметично закриваються. Мають кришку та не мають додаткового підігріву.Зберігає тепло протягом певного часу завдяки подвійним стінкам,
  • з електричним підігрівом. Найбільш поширені на лініях професійних роздач,
  • з підігрівом від пальника чи свічки. Найбільше застосовуються у домашньому господарстві.

марміт універсальний перших та других страв ціна

Марміт з електричним підігрівом.

Може бути настільним або стаціонарним. Настільні найчастіше використовують у невеликих приміщеннях або при виїзному обслуговуванні. Стаціонарні являють собою цілі комплекси, які складаються з декількох секцій та модулів. Переважно вони застосовуються на великих кухнях громадського харчування, великих ресторанах та готелях.

Марміти на сьогоднішній день є не найпопулярнішим обладнанням на кухні, але водночас у великих закладах з великою прохідністю вони просто необхідні. Бо набагато спрощують роботу персоналу. Їжу можна приготувати заздалегідь, не переймаючись її охолодження. Наперед можна зробити соуси, гарячі напої або зварити овочі. Поклавши їх у марміт, можна не переживати, що через деякий час продукти охолонуть, оскільки будь-коли ви зможете дістати з нього гарячі або теплі страви та продукти.

Ознайомитись з актуальними цінами на універсальні марміти завжди можна у відповідному розділі каталогу.