Як вибрати промислову м'ясорубку

М'ясорубка на професійній кухні забезпечить власним свіжим м'ясним фаршем для різноманітних ковбас, фірмових сосисок та інших виробів із перекрученого м'яса, що може бути непоганою конкурентною перевагою ресторану.

У будь-якому закладі, де готуються м'ясні страви не з напівфабрикатів, знадобиться хоч одна промислова м'ясорубка.

Вибрати потрібну м'ясорубку для кухні не проблема, необхідно тільки визначити свої потреби.

Типи м'ясорубок

Як більшість механізмів професійного кухонного обладнання, м'ясорубки доступні в широкій різноманітності розмірів і конфігурації.

Ручна м'ясорубка
Ручна механічна м'ясорубка

Ручні м'ясорубки

Ручні м'ясорубки кріпляться до виробничого столу або стільниці і призначені для невеликого обсягу роботи. З-за малого обсягу ємності для продукту та необхідності приводити пристрій у роботу ручним способом, такі м'ясорубки часто не будуть використовуватися на професійній кухні.

Звернути увагу

  • Використовує фіксатор для стільниці столу.
  • Не призначено для частого використання.

Електричні м'ясорубки

Електром'ясорубки бувають різних габаритів, від невеликих настільних до величезних підлогових моделей, які виготовляються для м'ясопереробних підприємств, м'ясних магазинів.

Важливою характеристикою при порівнянні м'ясорубок є обсяг м'яса, який м'ясорубка може перекрутити за одиницю часу - хвилину або годину.

Якщо продуктивність м'ясорубки буде нижчою за технологічні вимоги виробництва, постійно перевантажуватиметься, вона незабаром вийде з ладу, що негативно позначиться на продуктивності підприємства.

Електрична м'ясорубка професійна
Промислова електрична м'ясорубка

Звернути увагу

  • Підбирати продуктивність м'ясорубки під потреби бізнесу.
  • Матеріали та конструкція м'ясорубки; з нержавійки можна мити в посудомийці, стійкість до корозії.

Аксесуари та додаткове обладнання м'ясорубок

Грати

Грати для м'ясорубки
Грати для м'ясорубки

Більшість м'ясорубок мають у комплекті кілька ґрат з отворами різних діаметрів. Багато виробників м'ясорубок окремо продають додаткові ґрати. Чим менший діаметр отвору, тим дрібнішим буде м'ясний фарш. Технологічно правильним для дрібного млива помелу буде почергове використання грат з отворами від великого до меншого.

Товкачі та насадки для ковбас

Багато моделей м'ясорубок мають у комплекті штовхач та насадки для ковбас різних розмірів. Це дозволяє м'ясо з м'ясорубки спрямовувати прямо в ковбасну оболонку.

Фаршемішалка

Фаршемішалка - відносно нескладний пристрій, куди додається фарш та спеції та повертанням ручки все змішується. Це зручний пристрій для виробництва ковбас, м'ясних рулетів, фрикадельок та інших м'ясних продуктів.

Насадка для м'ясорубки
Насадка на м'ясорубку для ковбас

Поради та рекомендації

Слідуйте цим рекомендаціям, щоб отримати максимальну віддачу від м'ясорубки.

  • Більшість комерційних м'ясорубок не призначені для кісток тварин.
  • Не перекручуйте заморожене м'ясо з холодильника. Спочатку розморозьте його.
  • Охолодіть решітку, ніж, завантажувальний бункер і шнек у холодильнику або холодній ванній, перш ніж почати молоти порцію м'яса. У процесі перекручування створюється тертя та м'ясо нагрівається. Зберігаючи механічні частини м'ясорубки холодними – ви підвищуєте безпеку харчових продуктів!
  • М'ясо нарізайте на шматки однакового розміру та опускайте його через лійку повільно; не перевантажуйте м'ясорубку!
  • Ніж долюєн бути обов'язково гострим. Замініть затупілий для кращої продуктивності!
  • Ретельно очистіть та продезінфікуйте всі компоненти відразу після використання. Компоненти з нержавіючої сталі можна мити у посудомийній машині!
  • Елементи з литого алюмінію або чавуну спробуйте зберігати в невеликій каструлі з невеликою кількістю кукурудзяного крохмалю. Він поглинатиме надлишок вологи.
  • Використовуйте харчове мастило для підтримки та захисту всіх рухомих частин м'ясорубки.

Як вибрати візок сервірувальний з нержавіючої сталі для ресторану.