Як вибрати промислову м'ясорубку
М'ясорубка на професійній кухні забезпечить власним свіжим м'ясним фаршем для різноманітних ковбас, фірмових сосисок та інших виробів із перекрученого м'яса, що може бути непоганою конкурентною перевагою ресторану.
У будь-якому закладі, де готуються м'ясні страви не з напівфабрикатів, знадобиться хоч одна промислова м'ясорубка.
Вибрати потрібну м'ясорубку для кухні не проблема, необхідно тільки визначити свої потреби.
Типи м'ясорубок
Як більшість механізмів професійного кухонного обладнання, м'ясорубки доступні в широкій різноманітності розмірів і конфігурації.
![Ручна м'ясорубка](/uploads/images/stati/mjasorubka-ruchnaja.jpg)
Ручна механічна м'ясорубка
Ручні м'ясорубки
Ручні м'ясорубки кріпляться до виробничого столу або стільниці і призначені для невеликого обсягу роботи. З-за малого обсягу ємності для продукту та необхідності приводити пристрій у роботу ручним способом, такі м'ясорубки часто не будуть використовуватися на професійній кухні.
Звернути увагу
- Використовує фіксатор для стільниці столу.
- Не призначено для частого використання.
Електричні м'ясорубки
Електром'ясорубки бувають різних габаритів, від невеликих настільних до величезних підлогових моделей, які виготовляються для м'ясопереробних підприємств, м'ясних магазинів.
Важливою характеристикою при порівнянні м'ясорубок є обсяг м'яса, який м'ясорубка може перекрутити за одиницю часу - хвилину або годину.
Якщо продуктивність м'ясорубки буде нижчою за технологічні вимоги виробництва, постійно перевантажуватиметься, вона незабаром вийде з ладу, що негативно позначиться на продуктивності підприємства.
![Електрична м'ясорубка професійна](https://food-equip.com.ua/uploads/shop/4022_main.jpg)
Промислова електрична м'ясорубка
Звернути увагу
- Підбирати продуктивність м'ясорубки під потреби бізнесу.
- Матеріали та конструкція м'ясорубки; з нержавійки можна мити в посудомийці, стійкість до корозії.
Аксесуари та додаткове обладнання м'ясорубок
Грати
![Грати для м'ясорубки](/uploads/images/stati/mjasorubka-reshotka.jpg)
Грати для м'ясорубки
Більшість м'ясорубок мають у комплекті кілька ґрат з отворами різних діаметрів. Багато виробників м'ясорубок окремо продають додаткові ґрати. Чим менший діаметр отвору, тим дрібнішим буде м'ясний фарш. Технологічно правильним для дрібного млива помелу буде почергове використання грат з отворами від великого до меншого.
Товкачі та насадки для ковбас
Багато моделей м'ясорубок мають у комплекті штовхач та насадки для ковбас різних розмірів. Це дозволяє м'ясо з м'ясорубки спрямовувати прямо в ковбасну оболонку.
Фаршемішалка
Фаршемішалка - відносно нескладний пристрій, куди додається фарш та спеції та повертанням ручки все змішується. Це зручний пристрій для виробництва ковбас, м'ясних рулетів, фрикадельок та інших м'ясних продуктів.
![Насадка для м'ясорубки](/uploads/images/stati/mjasorubka-nasadka.jpg)
Насадка на м'ясорубку для ковбас
Поради та рекомендації
Слідуйте цим рекомендаціям, щоб отримати максимальну віддачу від м'ясорубки.
- Більшість комерційних м'ясорубок не призначені для кісток тварин.
- Не перекручуйте заморожене м'ясо з холодильника. Спочатку розморозьте його.
- Охолодіть решітку, ніж, завантажувальний бункер і шнек у холодильнику або холодній ванній, перш ніж почати молоти порцію м'яса. У процесі перекручування створюється тертя та м'ясо нагрівається. Зберігаючи механічні частини м'ясорубки холодними – ви підвищуєте безпеку харчових продуктів!
- М'ясо нарізайте на шматки однакового розміру та опускайте його через лійку повільно; не перевантажуйте м'ясорубку!
- Ніж долюєн бути обов'язково гострим. Замініть затупілий для кращої продуктивності!
- Ретельно очистіть та продезінфікуйте всі компоненти відразу після використання. Компоненти з нержавіючої сталі можна мити у посудомийній машині!
- Елементи з литого алюмінію або чавуну спробуйте зберігати в невеликій каструлі з невеликою кількістю кукурудзяного крохмалю. Він поглинатиме надлишок вологи.
- Використовуйте харчове мастило для підтримки та захисту всіх рухомих частин м'ясорубки.
Як вибрати візок сервірувальний з нержавіючої сталі для ресторану.