Рецепти для пароконвектомату Unox

Рецепти для пароконвектомата Unox, представлені тут, не слід розглядати як сувору послідовність дій. Підходити до приготування страв у пароконвектоматі необхідно творчо, креативно.

У пароконвектоматі можна готувати перші страви, овочі, м'ясо, рибу, хліб та солодощі. Пароконвектомати Unox серії ChefTouch мають готові заводські програми, які зможуть готувати: з тіста для піци, спекотне з скоринкою без, довге нічне приготування, м'ясо в соусі, овочі та м'ясо на грилі, одночасно кілька типів продуктів з різним часом приготування, курку та дичину, запечена картопля, заморожені напівфабрикати; регенарувати заморожені продукти.

Рецепти перших страв

Рецепти: плов у пароконвектоматіПлов

  1. Прогріти камеру до температури 190°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 18 хвилин, температуру приготування 140°C; вибрати режим пари з рівнем 20%, швидкість вентилятора – 6.
  3. Для приготування страви рекомендується використовувати лист GN 1/1 з висотою 65 мм.

Запечена лазання

  1. Прогріти камеру для температури 190°C.
  2. Перший етап.Встановити: температуру термощупу 60°С, температуру приготування в камері 160°С, режим пари 20%, швидкість вентилятора - 6.
  3. Другий етап. Встановити: час приготування 15 хвилин, температуру приготування в камері 200°C, режим гарячого повітря 100%, швидкість вентилятора- 6.
  4. Для приготування рекомендується використовувати деко GN 1/1 заввишки 65 мм.

Рецепти запечених овочів

Рецепти: відварена картопля в пароконвектоматіКартопля відварена

  1. Прогріти камеру до температури 120°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 20 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Для приготування страви рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.

Свіжа цвітна капуста відварена

  1. Прогріти камеру до температури 120°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 22 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Для приготування страви рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.

Морква свіжа відварена

  1. Прогріти камеру до температури 120°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 18 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Для приготування рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.

Рецепти: шпинат у пароконвектоматіШпинат свіжий відварений

  1. Прогріти камеру до температури 120°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 4 хвилини, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Для приготування страви рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.

Капуста брокколі відварена

  1. Прогріти камеру до температури 120°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 12 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Для приготування страви рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.

Квасоля стручкова відварна

  1. Прогріти камеру до температури 120°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 15 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Для приготування страви рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.

Горошок зелений відварний

  1. Прогріти камеру до температури 120°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 15 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Для приготування страви рекомендується використовувати гастроємність GN 1/1 заввишки 40 мм.

Рецепти: рататуй у пароконвектоматіРататуй

  1. Прогріти камеру до температури 250°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 3 хвилини, температуру приготування в камері 200°C, режим пари 10%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Другий етап. Встановити: час приготування 3 хвилини, температуру приготування в камері 210°C, швидкість вентилятора - 6.
  4. Третій етап. Встановити: час приготування 3 хвилини, температуру приготування в камері 220°C, режим сухого гарячого повітря 50%, швидкість вентилятора - 6.
  5. Четвертий етап. Встановити: час приготування 3 хвилини, температуру приготування в камері 230°C, режим сухого гарячого повітря 100%, швидкість вентилятора - 6.
  6. Для приготування страви рекомендується використовувати емальоване деко для смаження.

Рецепти: смажена картопля в пароконвектоматіКартопля смажена

  1. Прогріти камеру до температури 250°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 200°C, режим пари 20%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Другий етап.Встановити: час приготування 2 хвилини, температуру приготування в камері 210°C, режим пари 20%, швидкість вентилятора- 6.
  4. Третій етап. Встановити: час приготування 4 хвилини, температуру приготування в камері 220°C, режим сухого гарячого повітря 100%, швидкість вентилятора - 6.
  5. Четвертий етап. Встановити: час приготування 4 хвилини, температуру приготування в камері 230°C, режим сухого гарячого повітря 100%, швидкість вентилятора - 6.
  6. Для приготування страви рекомендується використовувати емальоване деко для смаження.

Рецепти приготування м'яса

Рецепти: ростбіф у пароконвектоматіРостбіф на перепаді температур

  1. Прогріти камеру до температури 250°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 220°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Другий етап. Встановити: час приготування 30 хвилин, температуру приготування в камері 80°C, сухого повітря 100%, швидкість вентилятора-P.
  4. Третій етап. Встановити: температуру щупа 52°C, температуру готування в камері 85°C, сухого повітря 100%, швидкість вентилятора-6.
  5. Для приготування страви рекомендується використовувати плоску решітку GN 1/1 INOX.

Бідро свиняче смажене

  1. Прогріти камеру до температури 160°C.
  2. Перший етап. Встановити: температуру щупа 50°C, температуру готування в камері 110°C, режим пари 40%, швидкість вентилятора-6.
  3. Другий етап.Встановити: температуру щупа 70°C, температуру приготування в камері 110°C, режим сухого повітря 10%, швидкість вентилятора-6.
  4. Третій етап. Встановити: температуру щупа 90°C, температуру приготування в камері 140°C, режим сухого повітря 50%, швидкість вентилятора-6.
  5. Четвертий етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 180°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора - 6.
  6. Для приготування рекомендується використовувати деко GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.

Рецепти приготування риби

Рецепти: морепродукти в пароконвектоматіМорепродукти в червоному соусі

  1. Прогріти камеру до температури 170°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 7 хвилин, температуру приготування в камері 140°C, режим пари 30%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Для приготування страви рекомендується використовувати деко GN 1/1 INOX заввишки 65 мм.

Суп із запеченої риби

  1. Прогріти камеру до температури 230°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 7 хвилин, температуру приготування в камері 210°C, режим гарячого повітря 100%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Для приготування рекомендується використовувати деко GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.

Рецепти: лосось на пару в пароконвектоматіЛосось на пару

  1. Прогріти камеру до температури 100°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 85°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Для приготування рекомендується використовувати деко GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.

Камбала під картопляною шубою

  1. Прогріти камеру до температури 250°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 210°C, режим пари 10%, швидкість вентилятора- 6.
  3. Другий етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 240°C, режим сухого повітря 50%, швидкість вентилятора - 6.
  4. Для приготування рекомендується використовувати деко GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.

Рецепти приготування хліба

Рецепти: хлібні палички в пароконвектоматіХлібні палички

  1. Прогріти камеру до температури 230°C.
  2. Перший етап.Встановити: час приготування 6 хвилин, температуру приготування в камері 200°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора - 5.
  3. Для приготування страви рекомендується використовувати перфороване алюмінієве деко з антипригарним покриттям.

Хліб з оливковою олією

  1. Прогріти камеру до температури 200°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 5 хвилин, температуру приготування в камері 170°C, режим пари 40%, швидкість вентилятора - 6.
  3. Другий етап. Встановити: час приготування 15 хвилин, температуру приготування в камері 170°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора - 5.
  4. Для приготування страви рекомендується використовувати перфороване алюмінієве деко з антипригарним покриттям.

Рецепти: фокачча в пароконвектоматіФокачча

  1. Прогріти камеру до температури 250°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 1 хвилину, температуру приготування в камері 220°C, режим пари 30%, швидкість вентилятора - 6.
  3. Другий етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 175°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора - 6.
  4. Третій етап. Встановити: час приготування 7 хвилин, температуру приготування в камері 165°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора - 5.
  5. Для приготування страви рекомендується використовувати рифлене алюмінієве деко для піци та фокаччу.

Піца на пару

  1. Прогріти камеру до температури 140 °C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 20 хвилин, температуру приготування в камері 120°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора - 6.
  3. Для приготування страви рекомендується використовувати рифлене алюмінієве деко для піци та фокаччу.

Рецепти випічки

Рецепти: шоколадне тістечко в пароконвектоматіШоколадне тістечко

  1. Прогріти камеру до температури 230°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 200°C, швидкість вентилятора - 6.
  3. Для приготування страви рекомендується використовувати перфороване алюмінієве деко з антипригарним покриттям.

Кекс

  1. Прогріти камеру до температури 190°C.
  2. Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 170°C, рівень вологості 10%, швидкість вентилятора - 6.
  3. Другий етап. Встановити: час приготування 13 хвилин, температуру приготування в камері 180°C, рівень вологості 100%, швидкість вентилятора - 5.
  4. Для приготування страви рекомендується використовувати перфороване алюмінієве деко з антипригарним покриттям.

Тут представлені не всі кулінарні рецепти, які можна приготувати у пароконвектоматі. Головний принцип готування у пароконвектоматі – творчість. Творіть! Пароконвектомати дозволяють це робити.