Рецепти для пароконвектомату Unox
Рецепти для пароконвектомата Unox, представлені тут, не слід розглядати як сувору послідовність дій. Підходити до приготування страв у пароконвектоматі необхідно творчо, креативно.
У пароконвектоматі можна готувати перші страви, овочі, м'ясо, рибу, хліб та солодощі. Пароконвектомати Unox серії ChefTouch мають готові заводські програми, які зможуть готувати: з тіста для піци, спекотне з скоринкою без, довге нічне приготування, м'ясо в соусі, овочі та м'ясо на грилі, одночасно кілька типів продуктів з різним часом приготування, курку та дичину, запечена картопля, заморожені напівфабрикати; регенарувати заморожені продукти.
Рецепти перших страв
Плов
- Прогріти камеру до температури 190°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 18 хвилин, температуру приготування 140°C; вибрати режим пари з рівнем 20%, швидкість вентилятора – 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати лист GN 1/1 з висотою 65 мм.
Запечена лазання
- Прогріти камеру для температури 190°C.
- Перший етап.Встановити: температуру термощупу 60°С, температуру приготування в камері 160°С, режим пари 20%, швидкість вентилятора - 6.
- Другий етап. Встановити: час приготування 15 хвилин, температуру приготування в камері 200°C, режим гарячого повітря 100%, швидкість вентилятора- 6.
- Для приготування рекомендується використовувати деко GN 1/1 заввишки 65 мм.
Рецепти запечених овочів
Картопля відварена
- Прогріти камеру до температури 120°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 20 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.
Свіжа цвітна капуста відварена
- Прогріти камеру до температури 120°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 22 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.
Морква свіжа відварена
- Прогріти камеру до температури 120°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 18 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
- Для приготування рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.
Шпинат свіжий відварений
- Прогріти камеру до температури 120°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 4 хвилини, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.
Капуста брокколі відварена
- Прогріти камеру до температури 120°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 12 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.
Квасоля стручкова відварна
- Прогріти камеру до температури 120°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 15 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати решітку GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.
Горошок зелений відварний
- Прогріти камеру до температури 120°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 15 хвилин, температуру приготування в камері 95°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати гастроємність GN 1/1 заввишки 40 мм.
Рататуй
- Прогріти камеру до температури 250°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 3 хвилини, температуру приготування в камері 200°C, режим пари 10%, швидкість вентилятора- 6.
- Другий етап. Встановити: час приготування 3 хвилини, температуру приготування в камері 210°C, швидкість вентилятора - 6.
- Третій етап. Встановити: час приготування 3 хвилини, температуру приготування в камері 220°C, режим сухого гарячого повітря 50%, швидкість вентилятора - 6.
- Четвертий етап. Встановити: час приготування 3 хвилини, температуру приготування в камері 230°C, режим сухого гарячого повітря 100%, швидкість вентилятора - 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати емальоване деко для смаження.
Картопля смажена
- Прогріти камеру до температури 250°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 200°C, режим пари 20%, швидкість вентилятора- 6.
- Другий етап.Встановити: час приготування 2 хвилини, температуру приготування в камері 210°C, режим пари 20%, швидкість вентилятора- 6.
- Третій етап. Встановити: час приготування 4 хвилини, температуру приготування в камері 220°C, режим сухого гарячого повітря 100%, швидкість вентилятора - 6.
- Четвертий етап. Встановити: час приготування 4 хвилини, температуру приготування в камері 230°C, режим сухого гарячого повітря 100%, швидкість вентилятора - 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати емальоване деко для смаження.
Рецепти приготування м'яса
Ростбіф на перепаді температур
- Прогріти камеру до температури 250°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 220°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора- 6.
- Другий етап. Встановити: час приготування 30 хвилин, температуру приготування в камері 80°C, сухого повітря 100%, швидкість вентилятора-P.
- Третій етап. Встановити: температуру щупа 52°C, температуру готування в камері 85°C, сухого повітря 100%, швидкість вентилятора-6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати плоску решітку GN 1/1 INOX.
Бідро свиняче смажене
- Прогріти камеру до температури 160°C.
- Перший етап. Встановити: температуру щупа 50°C, температуру готування в камері 110°C, режим пари 40%, швидкість вентилятора-6.
- Другий етап.Встановити: температуру щупа 70°C, температуру приготування в камері 110°C, режим сухого повітря 10%, швидкість вентилятора-6.
- Третій етап. Встановити: температуру щупа 90°C, температуру приготування в камері 140°C, режим сухого повітря 50%, швидкість вентилятора-6.
- Четвертий етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 180°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора - 6.
- Для приготування рекомендується використовувати деко GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.
Рецепти приготування риби
Морепродукти в червоному соусі
- Прогріти камеру до температури 170°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 7 хвилин, температуру приготування в камері 140°C, режим пари 30%, швидкість вентилятора- 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати деко GN 1/1 INOX заввишки 65 мм.
Суп із запеченої риби
- Прогріти камеру до температури 230°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 7 хвилин, температуру приготування в камері 210°C, режим гарячого повітря 100%, швидкість вентилятора- 6.
- Для приготування рекомендується використовувати деко GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.
Лосось на пару
- Прогріти камеру до температури 100°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 85°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора- 6.
- Для приготування рекомендується використовувати деко GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.
Камбала під картопляною шубою
- Прогріти камеру до температури 250°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 210°C, режим пари 10%, швидкість вентилятора- 6.
- Другий етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 240°C, режим сухого повітря 50%, швидкість вентилятора - 6.
- Для приготування рекомендується використовувати деко GN 1/1 INOX заввишки 40 мм.
Рецепти приготування хліба
Хлібні палички
- Прогріти камеру до температури 230°C.
- Перший етап.Встановити: час приготування 6 хвилин, температуру приготування в камері 200°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора - 5.
- Для приготування страви рекомендується використовувати перфороване алюмінієве деко з антипригарним покриттям.
Хліб з оливковою олією
- Прогріти камеру до температури 200°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 5 хвилин, температуру приготування в камері 170°C, режим пари 40%, швидкість вентилятора - 6.
- Другий етап. Встановити: час приготування 15 хвилин, температуру приготування в камері 170°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора - 5.
- Для приготування страви рекомендується використовувати перфороване алюмінієве деко з антипригарним покриттям.
Фокачча
- Прогріти камеру до температури 250°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 1 хвилину, температуру приготування в камері 220°C, режим пари 30%, швидкість вентилятора - 6.
- Другий етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 175°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора - 6.
- Третій етап. Встановити: час приготування 7 хвилин, температуру приготування в камері 165°C, режим сухого повітря 100%, швидкість вентилятора - 5.
- Для приготування страви рекомендується використовувати рифлене алюмінієве деко для піци та фокаччу.
Піца на пару
- Прогріти камеру до температури 140 °C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 20 хвилин, температуру приготування в камері 120°C, режим пари 100%, швидкість вентилятора - 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати рифлене алюмінієве деко для піци та фокаччу.
Рецепти випічки
Шоколадне тістечко
- Прогріти камеру до температури 230°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 200°C, швидкість вентилятора - 6.
- Для приготування страви рекомендується використовувати перфороване алюмінієве деко з антипригарним покриттям.
Кекс
- Прогріти камеру до температури 190°C.
- Перший етап. Встановити: час приготування 10 хвилин, температуру приготування в камері 170°C, рівень вологості 10%, швидкість вентилятора - 6.
- Другий етап. Встановити: час приготування 13 хвилин, температуру приготування в камері 180°C, рівень вологості 100%, швидкість вентилятора - 5.
- Для приготування страви рекомендується використовувати перфороване алюмінієве деко з антипригарним покриттям.
Тут представлені не всі кулінарні рецепти, які можна приготувати у пароконвектоматі. Головний принцип готування у пароконвектоматі – творчість. Творіть! Пароконвектомати дозволяють це робити.