Деко для випічки
Деко для випічки є необхідним інвентарем у будь-якій пекарні, ресторані, кафе чи їдальні. Він призначений для випікання хлібобулочних та кондитерських виробів. За своїми характеристиками професійний лист відрізняється від побутового: він більш міцний і довговічний, виготовляється з матеріалів, які сумісні з усіма видами продуктів харчування і можуть витримувати високі та низькі температури. У магазині ви можете купити антипригарний лист з алюмінію або професійний інвентар з нержавіючої сталі.
На професійних кухнях використовують різні види деко для різних завдань. Наприклад, перфорований деко найкраще підходить для випікання хліба та виробів із дріжджового тіста. Завдяки перфорації по всій площі листа, хлібобулочні вироби підрум'янюються знизу і виглядають апетитніше. Гладкий лист виробляється з цільного листа металу зварним методом або методом штампування. В результаті виходить міцний інвентар, який не деформується після тривалої експлуатації. Гладкий алюмінієвий лист добре підходить для випікання печива, хлібобулочних виробів, а також може використовуватися для приготування виробів з рідкого і твердого тіста.
Існують також листи для випікання хлібобулочних виробів та для гастрономії. Деко для хлібобулочних виробів має бути максимально надійним та міцним. Тісто не прилипає до поверхні листа, а рівномірно пропікається. Є інвентар з різною висотою бортиків: з високими бортиками найкраще підходить для пирогів, бісквітів, багатошарових тортів, з низькими бортиками – для тістечок і печива. Деко для багета має жолобки, завдяки яким багети не з'єднуються між собою.
Розміри професійних листів є важливим фактором при випіканні хлібобулочних виробів на професійній кухні. Кожен кухар чи кондитер повинен враховувати розмір духової шафи та вибирати інвентар, який підходить під його потреби. При виборі листа важливо враховувати, що професійний інвентар більш зносостійкий і підходить для частого використання професійного теплового обладнання.
Найпопулярніші розміри листів для багетів та інших хлібобулочних виробів – 330х450 мм, 530х325 мм, 600х400 мм. Для великих промислових печей використовуються інвентар розміром 580х780 мм, 580х980 мм, 800х600 мм.
При виборі дека для пекарні, кондитерської або ресторану важливо враховувати розмір і форму інвентарю, щоб він підходив під теплове обладнання на вашій кухні. Також слід звертати увагу на висоту бортиків: для запікання курки, м'яса або риби слід вибирати деко з високими бортиками, а для випікання печива, хлібних паличок або коржів для тортів підходять листи з низькими бортиками.
Компанія Фуд Еквіп пропонує широкий вибір гладких і перфорованих листів, а також іншого інвентарю. При виборі інвентарю для професійної кухні необхідно враховувати меню закладу та плановані новинки в майбутньому. Вибирайте міцний та жаростійкий інвентар, який прослужить довше та допоможе вам досягти кращих результатів у приготуванні страв для ваших відвідувачів.