Ну як же без піци?

Спекотне обладнання незамінне на професійній кухні, без нього неможлива робота гарячого цеху. До жарково-пекарного обладнання відносяться шафи безперервної та періодичної дії, шафи з природним та примусовим теплообміном, конвекційні та пекарські печі, печі для піци.

Піца прямо з печі
Піца з піци на дровах

Найменшою камерою вважається піч для піци. Вони бувають:

  • дров'яні (є класичним варіантом печі, але їх у піцеріях використовують рідше через небезпеку відкритого вогню);
  • конвеєрні ( нагрівальні елементи цієї печі поділяються на кілька груп, які можна підключати окремо один від одного. Це дозволяє регулювати температуру і швидкість випічки. Випікання відбувається в процесі безперервного переміщення виробу по довжині шафи для смаження. У такій камері одночасно можна готувати різні страви Деякі моделі дозволяють випікати близько 100 піц на годину.
  • подові (внутрішні стіни печі мають керамічне покриття і забезпечує рівномірне нагрівання з усіх боків, при відкриванні дверцят температура не падає. Мінус печі - одночасно не можна готувати кілька різних піц, тому що змішуються запахи ).

Піца на столі
Піца

Піца - національна італійська страва у вигляді коржика круглої форми, яка готувалася без начинки, їли її згинаючи навпіл. Зараз про якість приготовленої піци можна судити по можливості їсти її, при цьому не зламавши скоринки.

Згодом піцу стали готувати з різноманітною начинкою, в основному томатами та розплавленим сиром, потім піцу ще більше вдосконалили та стали додавати м'ясо, ковбасу, морепродукти, болгарський перець, зелень та ін.

Існує 2 різновиди піци:

  1. Тоненький коржик з мінімальною кількістю інгредієнтів.
  2. Товстий коржик (приблизно 1,5 см) з великою кількістю начинки.

Процес приготування цієї знаменитої італійської страви складається з низки послідовних дій:

  • замішується тісто;
  • ділиться на заготівлі;
  • розкочуються коржики;
  • підготовка начинки;
  • розкладання начинки на тісто;
  • випічка.

У кафе, піцерії та ресторанах піцу можуть робити як із свіжоприготовлених продуктів, так і із заморожених або охолоджених заготовок.

Серед популярних моделей печей для піци: Друк для піци BASIC 4 Prismafood (Італія), Друк для піци ENTRY 4 (380) Pizza Group (Італія), Піч для піци 1-ярусна ML4 ITPIZZA (Італія).

Дивитись всі електричні печі для піци піци.