Кошик для макароноварки
Тенденції до легкої та здорової їжі актуальні поза тимчасовими рамками, а смачна їжа - характерна пристрасть до всіх людей. Головними вимогами до заявленої в меню ресторану або іншого пункту громадського харчування є:
- якісні продукти;
- оригінальна рецептура;
- приготування тільки після замовлення та мінімальний термін очікування;
- збереження корисних властивостей продуктів за допомогою технологічної карти.
Для виконання останніх двох пунктів потрібне якісне професійне обладнання. Тільки так можна оптимізувати процес приготування, заощадивши час на термічну обробку та робочий час шеф кухаря без шкоди смаковим та корисним властивостям їжі.
Неймовірна популярність італійської та середземноморської кухні зумовила винахід такого корисного приладу як макароноварка. Цей агрегат застосовують для приготування страв інших кухонь. Автоматичний режим дозволяє максимально спростити процес, необхідно лише залити воду в спеціальний контейнер і помістити в нього кошик для макаронівки.
Страви з макаронів і не тільки в макароноварці
Отже, за допомогою макароноварки можливе приготування гарнірів, основних страв та інгредієнтів, що складають складні авторські задуми:
- спагетті різних форм та розмірів;
- вермішель;
- локшина;
- вареники;
- пельмені;
- манти.
Вироби з тіста відрізняються сортами і способом помелу борошна, що входить до них. І від якості та термінів термічної обробки залежить чи буде готова страва корисною і зберігає всі природні вітаміни, або перетравлення перетворить їх на малоїстівну липку клейковину.
Кошик для макароноварки
Кошик - значущий елемент макароноварки, тому його характеристикам приділимо окрему увагу.
- Розмір кошика. Універсальний кошик для макаронаварки ARRIS CC2821/10 має габарити 280x210x130, що дозволяє її експлуатацію у моделях з різною кількістю ванн. Це дає можливість одночасного приготування різних сортів макаронних виробів.
- Матеріал: високолегована нержавіюча сталь. Вибір цього матеріалу обумовлений високою стійкістю до згубної дії окропу.
- Термостійка ручка дозволяє швидко здійснити завантаження напівфабрикатів і продовжити оформлення вже приготовленої страви без ризику отримати опік при роботі.
- Форма кошика продумана таким чином, що завантаження спагетті та їх повне занурення у окріп відбувається у вертикальному вигляді.Це дозволяє приготувати їх цілими та рівними, спрощуючи художнє укладання на блюдо та надаючи йому естетичного вигляду.