Як вибрати слайсер для м'яса
У цьому посібнику ми надамо інформацію щодо вибору слайсера для м'яса, сподіваючись покращити ефективність вашого закладу харчування. Ми допоможемо вам вибрати оптимальний слайсер!
Визначтеся з потребами закладу
Недорогий ручний слайсер для томатів
Перед покупкою важливо визначитися для нарізки яких саме продуктів потрібен професійний слайсер, оскільки кожна модель слайсера має різні можливості для нарізки м'яса, сирів та овочів.
Недорогі слайсери початкового рівня при підвищеному навантаженні можуть швидко виходити з ладу. Зазвичай, вони не призначені для великого обсягу нарізки.
Слайсери вищого цінового сектора оснащені засобами індивідуального захисту оператора і від перевантажень, мають чудові характеристики користувача, зручні.
Загалом, наступні рекомендації повинні допомогти Вам вибрати ідеальний слайсер для вашого об'єкта:
Слайсер для м'яса Sirman
- Недорогі слайсери найкраще підходять для операцій нарізки протягом однієї-двої години на день. Хоча вони й призначені для простої, безпечної експлуатації, вони не рекомендуються для нарізування сирів. Не такі зручні в роботі, надійні та безпечні, як дорожчі моделі.
- Слайсери середньої цінової категорії мають леза більшого діаметру, потужніші, витримують навантаження у часі довше, ніж моделі початкового рівня. Деякі моделі можуть впоратися із нечастою нарізкою твердого сиру. Вони призначені, в першу чергу, для нарізки овочів і м'ясних виробів протягом декількох годин на день. Рівень безпеки та зручності використання вищий, ніж у моделей недорогих слайсерів.
- Дорогі, преміум якості слайсери є флагманами у модельних лініях виробників такого обладнання. Більшість моделей з них призначені для експлуатації в умовах підвищеного навантаження, постійного використання, а також для нарізки скибочками сиру.
Ці моделі мають конструктивні особливості, які забезпечують плавність роботи, точність нарізки, безпеку експлуатації.
Конструкція слайсера
Усі професійні слайсери для м'яса мають складові компоненти. Ось вони:
Напрямна панель для продукту.На цій поверхні оператор розміщує м'ясо, сир або овочі для нарізки. Часто ця поверхня має борозенчасту структуру. Вона встановлюється під кутом, щоб продукти для нарізки легко подавалися у бік ножа.
Упор-штовхач (каретка) для нарізаного продукту. Кріпиться до напрямної панелі та утримує продукт під час нарізки. На деяких моделях він знімний для полегшення очищення всього слайсера.
Калібрована пластина оточує ріжуче лезо. Використовується для регулювання товщини різання.
Заточення. Всі слайсери мають вбудоване заточування леза для підтримки леза у заточеному стані. На багатьох моделях заточка знімна.
Лезо та захисний кожух. На більшості слайсерів лезо закріплене на блоці та захищене кришкою або запобіжником для безпеки. У більшості моделей кришка, що захищає лезо, знімна для зручності очищення.
Інші технічні характеристики слайсерів
Потужність: як правило більш сильні слайсери призначені для більш частого використання.
Діаметр ножа: слайсери середнього та преміум класу мають леза більшого діаметру 12-14 дюйма для широкого застосування. Слайсери початкового рівня використовують невеликі ріжучі леза діаметром 9 або 10 дюймів.
Розмір каретки для нарізуваного продукту: більшість слайсерів здатні утримувати в штовхачі продукти розмірами від 7 до 12 дюймів у діаметрі. Якщо планується нарізати продукти розміром більше 12 дюймів, важливо переконатися, щоб каретка слайсера була підходящою для таких розмірів. продуктовий лоток вперед-назад, зручний для нарізання великих об'ємів продуктів. Він може здійснювати нарізку без участі оператора.
Автоматичні слайсери також можуть працювати в ручному режимі, тому вирішальним фактором для вибору залишається кількість нарізки. Великі гастрономи та супермаркети отримають максимальну вигоду від використання автоматичних слайсерів.
Рем'яний привід або шестерний: слайсер з шестерним приводом леза більш надійний, але якщо буде потрібно ремонт механізму приводу, це виявиться дорожчим за заміну ременя. /p>
Очищення та обслуговування слайсерів
Слайсери повинні щодня проходити очищення та процедуру дезінфекції на регулярній основі. Очищення здійснюється за допомогою складу дизинфікуючого концентрату та води.
Важливо змащувати всі рухомі частини лотка для продукту та елементи каретки.
Безпека та особливості конструкції
Підготовка оператора для роботи на слайсері грає величезну роль у безпечному використанні обладнання.Безпека при роботі з гострими предметами, такими як лезо слайсерового ножа, не може ігноруватися.
Запобіжник ножа: усі слайсери, як правило, мають висунуту невелику робочу зону леза для безпеки. Деякі моделі дозволяють зняти запобіжник для очищення ножа; на інших моделях він постійно закріплений.
Без напруги: ця функція передбачає натискання окремої кнопки для увімкнення слайсера після його відключення для очищення.
Блокування калібрувальної пластини: ця функція вимагає, щоб калібрувальна пластина була встановлена на "0", щоб мати можливість нахилити або зняти лоток для очищення продукту. Це захищає лезо слайсера та пальці оператора.