Як вибрати професійну газову плиту

Якщо необхідно вибирати між установкою електричної або газової плити в ресторані та кафе, найчастіше перевага надається другому варіанту. Адже використовуючи саме таку професійну техніку можна досить швидко приготувати ту чи іншу страву. Також газові плити мають ряд переваг, серед яких:

  • зручний контроль температурного режиму, можливість миттєвої зміни ступеня підігріву;
  • використовуючи подібну техніку економиться електроенергія;
  • їжа приготувана на вогні має більш виражений смак.

Достатньо часто продавці не можуть чітко відповісти на запитання: "Як визначиться з вибором газової плити з ефективною системою захисту?". Відповідь досить проста. Багато моделей цього професійного обладнання мають спеціальну термоелектричну опцію. Яка у разі гасіння вогню блокує подачу газу.

Як вибрати газову плиту враховуючи певні параметри?

Газова плитаДля того, щоб техніка для кухні функціонувала довго необхідно її правильно вибирати. Під час покупки слід враховувати певні фактори, а саме:

  • розміри плити. Дуже просто визначиться з вибором пристрою для ресторану або кафе, враховуючи габарити кухонного приміщення та розміщення меблів.Сьогодні існують моделі, оснащені регульованими ніжками, використовуючи які можна налаштувати необхідну висоту техніки;
  • поверхня плити. Великою популярністю користуються пристрої із емальованою поверхнею. Яка досить міцна та має доступну вартість. Дуже ефективно виглядає полірована або матова з нержавіючої сталі. Подібні вироби відрізняються довговічністю, але доглядати за ними необхідно із застосуванням спеціальних засобів. Склокерамічні поверхні досить стійкі до різних механічних пошкоджень, добре витримують високі температурні навантаження. Якщо використовувати плиту з урахуванням рекомендацій виробника, вона прослужить досить довго;
  • кількість активних зон або конфорок. Якщо враховувати розміри посуду та інтенсивність приготування їжі, можна вибрати те чи інше обладнання для кухні з найбільш оптимальною кількістю конфорок.

Здійснити вибір плити для кухні закладу громадського харчування можна відштовхуючись від технічних характеристик, комплектації, вартості, марки виробника. Краще при цьому відразу придбати професійне обладнання від якогось відомого виробника, наприклад газову плиту Bertos. Такі пристрої виготовляються з якісних матеріалів із застосуванням інноваційних технологій, що гарантує їх якість та довговічність.