Кав'ярня.З чого почати
Розглядаючи різні варіанти можливого власного бізнесу в сфері громадського харчування можна зупинити свій вибір на відкритті кав'ярні.
Кава
Заклади такого типу ніколи не залишаться без уваги. Незалежно від пори року і погодних умов за вікном, завжди знайдуться охочі випити чашечку ароматного напою. Тому, з точки зору прибутковості, власник подібного закладу, ніколи не залишиться в збитку.
З чого слід починати?
Для початку, необхідно визначиться з масштабністю і спеціалізованої спрямованістю. Сьогодні користуються особливою популярністю кав'ярні французького і американського типу.
У чому ж різниця?
Кав'ярня американського типу
Кав'ярні американського типу відрізняються організованим обслуговуванням. Все відбувається оперативно, що не змушуючи клієнта довго чекати. Десерти в вигляді різної випічки в таких закладах, як правило, вже готові. Обслуговування відвідувачів здійснюється від барної стійки, а кава по правилам цього закладу, подається в паперових стаканах. Цей варіант зручний для тих, хто любить брати подібні напої на винос. Ці кав'ярні відносяться до такого класу закладів, в яких довго не засиджуються.
Кав'ярня в Парижі Cafe Verlet "
Французькі кав'ярні можуть похвалитися більш комфортними умовами . Всередині приміщення створена затишна обстановка, столики накриті чистими скатертинами, посуд в основному з порцеляни. у меню таких закладів присутні гарячі десерти. Обслуговування здійснюється за допомогою офіціантів, а відвідувачі кав'ярні зазвичай нікуди не поспішають.
Таким чином, і перший і другий варіанти, можуть забезпечувати хороший прибуток. Американські кав'ярні, збирають прибуток за рахунок великого обороту споживчого попиту, а французькі - за рахунок великого середнього чека.
При виборі кав'ярні, дуже важливо враховувати територіальне розташування. Оскільки буде нерентабельно відкривати елітну кав'ярню в бідному районі міста. Само собою зрозуміло, що від обраного типу кав'ярні має вибиратися і необхідне обладнання.
Кав'ярні американського типу, як правило, обладнані потужними машинами, які дають у зможності готувати відразу декілька порцій напою за досить короткий час. У кафе французького типу все відбувається категорично навпаки. Там використовується обладнання, яке дозволяє готувати різні напої.
Вибір обладнання.
З огляду на той факт, що назва "кав'ярня" саме за себе визначає клас споживчого напою, при виборі обладнання слід орієнтуватися саме на цю спеціалізацію. Тобто, це повинні бути різні кавомашини, кавомолки та кавоварки.
Як відомо, кавоварки поділяються на три основні типи. Це
- професійні кавомашини,
- напівпрофесійні,
- побутові.
Природно, що побутові кавоварки жодним чином не можуть підходити для закладів громадського харчування, оскільки їх технічні можливості розраховані виключно на побутове використання. Практично те ж саме можна сказати і по напівпрофесійному обладнанню. Що стосується професійних кавоварок і кавових машин, то їх можна розділити на дві категорії - супер автоматичні і напівавтоматичні ріжкові. У разі напівавтоматичного обладнання, неможливо буде обійтися без послуг кваліфікованого бариста. Саме від нього буде залежати якість приготованих напоїв, і відповідно, подальша репутація кав'ярні. У разі вибору такого обладнання, необхідно регулярно дегустувати напій і тримати контроль над помелом кавових зерен.
Використання автоматичної кавомашини виключає будь-яке втручання людського фактора в процес приготування напою, що гарантує однакову якість протягом видачі всієї запланованої порції.
Такі машини обладнані вбудованими кавомолками, що дозволяє готувати напій тільки зі свіжих зерен кави. Відповідно вибір кавомашини безпосередньо залежить від спеціалізації закладу. Зі зрозумілих причин для кав'ярні американського типу необхідні супер автоматичні кавоварки. Так як вони здатні забезпечити безперебійне і швидке приготування якісного напою. А французький типаж - цілком може обмежитися ріжкової кавоваркою з обов'язковою наявністю кваліфікованого бариста. До того ж, такий підхід дозволить зробити меню напоїв досить різноманітним.
В основному, кав'ярні французького типу мають на увазі наявність різного устаткування для приготування кави різних сортів.
У першу чергу, при виборі кавоварки, необхідно звертати увагу на її потужність, а потім на наявність вбудованої кавомолки та на тип водозабезпечення даної техніки. Оскільки такі машини можуть бути або підключеними до центрального водопроводу, або заливними. У першому варіанті бажано використовувати фільтр для очищення води. З огляду на якість водопровідних ресурсів таке додаткове обладнання значно подовжить термін служби техніки і, до того ж, поліпшить смакові якості напою.
Далі необхідно звернути увагу на кількість чашок кави, які машина здатна приготувати в перебігу години, оскільки ці показники впливатимуть на якісне обслуговування відвідувачів вашого закладу.
Розрахунок необхідної кількості порцій слід здійснювати, спираючись на середню кількість відвідувачів в день.
Допомогти з підбором всього обладнання для кав'ярні зможуть наші менеджери, які не тільки проконсультують з вибору обладнання, а й дадуть поради щодо оптимальної розстановки самого ладнання для спрощення і прискорення процесу обслуговування клієнтів.
Весь асортимент кавоварок представлений на сторінці food-equip.com.ua/ua/shop/category/barnoe-oborudovanie/kofemashina