Кав'ярня.З чого почати

Розглядаючи різні варіанти можливого власного бізнесу в сфері громадського харчування можна зупинити свій вибір на відкритті кав'ярні.

Кофе, кофейня
Кава

Заклади такого типу ніколи не залишаться без уваги. Незалежно від пори року і погодних умов за вікном, завжди знайдуться охочі випити чашечку ароматного напою. Тому, з точки зору прибутковості, власник подібного закладу, ніколи не залишиться в збитку.

З чого слід починати?

Для початку, необхідно визначиться з масштабністю і спеціалізованої спрямованістю. Сьогодні користуються особливою популярністю кав'ярні французького і американського типу.

У чому ж різниця?

Кав'ярня американського типу
Кав'ярня американського типу

Кав'ярні американського типу відрізняються організованим обслуговуванням. Все відбувається оперативно, що не змушуючи клієнта довго чекати. Десерти в вигляді різної випічки в таких закладах, як правило, вже готові. Обслуговування відвідувачів здійснюється від барної стійки, а кава по правилам цього закладу, подається в паперових стаканах. Цей варіант зручний для тих, хто любить брати подібні напої на винос. Ці кав'ярні відносяться до такого класу закладів, в яких довго не засиджуються.

Кав'ярня в Парижі Cafe Verlet & quot;
Кав'ярня в Парижі Cafe Verlet "

Французькі кав'ярні можуть похвалитися більш комфортними умовами . Всередині приміщення створена затишна обстановка, столики накриті чистими скатертинами, посуд в основному з порцеляни. у меню таких закладів присутні гарячі десерти. Обслуговування здійснюється за допомогою офіціантів, а відвідувачі кав'ярні зазвичай нікуди не поспішають.

Таким чином, і перший і другий варіанти, можуть забезпечувати хороший прибуток. Американські кав'ярні, збирають прибуток за рахунок великого обороту споживчого попиту, а французькі - за рахунок великого середнього чека.

При виборі кав'ярні, дуже важливо враховувати територіальне розташування. Оскільки буде нерентабельно відкривати елітну кав'ярню в бідному районі міста. Само собою зрозуміло, що від обраного типу кав'ярні має вибиратися і необхідне обладнання.

Кав'ярні американського типу, як правило, обладнані потужними машинами, які дають у зможності готувати відразу декілька порцій напою за досить короткий час. У кафе французького типу все відбувається категорично навпаки. Там використовується обладнання, яке дозволяє готувати різні напої.

Вибір обладнання.

З огляду на той факт, що назва "кав'ярня" саме за себе визначає клас споживчого напою, при виборі обладнання слід орієнтуватися саме на цю спеціалізацію. Тобто, це повинні бути різні кавомашини, кавомолки та кавоварки.

Як відомо, кавоварки поділяються на три основні типи. Це

Природно, що побутові кавоварки жодним чином не можуть підходити для закладів громадського харчування, оскільки їх технічні можливості розраховані виключно на побутове використання. Практично те ж саме можна сказати і по напівпрофесійному обладнанню. Що стосується професійних кавоварок і кавових машин, то їх можна розділити на дві категорії - супер автоматичні і напівавтоматичні ріжкові. У разі напівавтоматичного обладнання, неможливо буде обійтися без послуг кваліфікованого бариста. Саме від нього буде залежати якість приготованих напоїв, і відповідно, подальша репутація кав'ярні. У разі вибору такого обладнання, необхідно регулярно дегустувати напій і тримати контроль над помелом кавових зерен.

Професійна кавоварка Використання автоматичної кавомашини виключає будь-яке втручання людського фактора в процес приготування напою, що гарантує однакову якість протягом видачі всієї запланованої порції.

Такі машини обладнані вбудованими кавомолками, що дозволяє готувати напій тільки зі свіжих зерен кави. Відповідно вибір кавомашини безпосередньо залежить від спеціалізації закладу. Зі зрозумілих причин для кав'ярні американського типу необхідні супер автоматичні кавоварки. Так як вони здатні забезпечити безперебійне і швидке приготування якісного напою. А французький типаж - цілком може обмежитися ріжкової кавоваркою з обов'язковою наявністю кваліфікованого бариста. До того ж, такий підхід дозволить зробити меню напоїв досить різноманітним.

В основному, кав'ярні французького типу мають на увазі наявність різного устаткування для приготування кави різних сортів.

Автоматична кавоварка У першу чергу, при виборі кавоварки, необхідно звертати увагу на її потужність, а потім на наявність вбудованої кавомолки та на тип водозабезпечення даної техніки. Оскільки такі машини можуть бути або підключеними до центрального водопроводу, або заливними. У першому варіанті бажано використовувати фільтр для очищення води. З огляду на якість водопровідних ресурсів таке додаткове обладнання значно подовжить термін служби техніки і, до того ж, поліпшить смакові якості напою.

Далі необхідно звернути увагу на кількість чашок кави, які машина здатна приготувати в перебігу години, оскільки ці показники впливатимуть на якісне обслуговування відвідувачів вашого закладу.

Розрахунок необхідної кількості порцій слід здійснювати, спираючись на середню кількість відвідувачів в день.

Допомогти з підбором всього обладнання для кав'ярні зможуть наші менеджери, які не тільки проконсультують з вибору обладнання, а й дадуть поради щодо оптимальної розстановки самого ладнання для спрощення і прискорення процесу обслуговування клієнтів.

Весь асортимент кавоварок представлений на сторінці food-equip.com.ua/ua/shop/category/barnoe-oborudovanie/kofemashina

Переглянуті товари
Номер: ov-11351

Овочерізка AIRHOT VC-300 - Ваш надійний партнер у кухонних справах! Овочерізка AIRHOT VC-300 - це універсальний та ефективний пристрій, спроектований для полегшення кулінарних завдань у будь-якій кухні. Ця потужна овочерізка від виробника AIRHOT є ідеальним поєднанням надійності, функціональності та безпеки. Дозвольте нам розповісти докладніше про переваги цієї унікальної кухонної техніки. Особливості: Висока якість матеріалів: Овочерізка AIRHOT VC-300 виготовлена з матеріалів, придатних для роботи з харчовими продуктами, що гарантує безпеку та гігієнічність ваших страв. Корпус та бункер виконані з алюмінію, а дно з нержавіючої сталі, забезпечуючи тривалий термін служби та міцність. Простота використання та обслуговування: Всі компоненти овочерізки легко від'єднуються для швидкого та зручного очищення, що дозволяє економити час та зусилля на прибиранні після приготування страв. Надійний двигун: Цей пристрій оснащений малошумним двигуном, що вентилюється, який не тільки забезпечує безперебійну роботу, але і підтримує низький рівень шуму, що робить процес приготування більш комфортним і тихим. Висока продуктивність: AIRHOT VC-300 має вражаючу продуктивність у 200 кілограмів продуктів на годину, що дозволяє вам обробляти великі обсяги продуктів за короткий час. Ефективність: Швидкість обертання становить 270 обертів на хвилину, що забезпечує швидке та рівномірне нарізування та терку продуктів. Безпека: Овочерізка AIRHOT VC-300 оснащена перемикачем низької напруги 24 В, забезпечуючи додатковий рівень безпеки під час використання. Технічні характеристики: Термін гарантії: 12 місяців, що підкреслює надійність та довговічність продукту. Країна виробник: КИТАЙ – відомий виробник кухонної техніки. Потужність: 0.55 кВт – досить потужна для обробки різних продуктів. Напруга: 220 В – стандартна напруга, що забезпечує сумісність з більшістю електричних мереж. Вага (нетто): 23 кг, вага (брутто): 26 кг - компактні та стійкі габарити. Габарити (нетто): 621x247x506 мм, габарити (брутто): 565x295x565 мм - зручні розміри для встановлення на кухні. Комплектація: У комплекті з овочерізкою AIRHOT VC-300 поставляються 5 дисків, які дозволяють урізноманітнити способи обробки продуктів. Диски нарізні 2 та 4 мм - для створення дрібної нарізки. Диски терки 3, 4 та 7 мм – для приготування різних видів тертих продуктів. З AIRHOT VC-300 у вас буде все необхідне для нарізки, терки та приготування різноманітних страв! Овочерізка AIRHOT VC-300 - це надійний, ефективний та зручний пристрій, який допоможе вам з легкістю обробляти продукти на кухні. З високою продуктивністю, надійним двигуном та легкістю у догляді, вона стане незамінним помічником у вашій кухні. Будьте впевнені в якості та безпеки з AIRHOT VC-300!