Бари. Підприємства комунального харчування.

Бар

Тип підприємства з барною стійкою, призначеного для реалізації алкоголю різної міцності, безалкогольних, змішаних напоїв, десертів, кондитерських виробів, закусок. Бари мають таку саму класифікацію, як і ресторани: люкс, вищий, перший клас. Вони поділяються на категорії за декількома критеріями.

Бар підприємство громадського харчуванняЗалежно від асортименту продукції (типу їжі або напоїв) бари бувають:

  • Пивний бар
  • Коктейль-бар
  • Кав'ярня (кавовий бар)
  • Безалкогольний
  • Гриль-бар
  • Десерт-бар
  • Суші-бар
  • Фітобар
  • Інші

За специфікою обслуговування та пропонованим розвагам:

  • Офіс-бар
  • Експрес-бар
  • Вар'єте-бар (мюзік-хол)
  • Відео-бар
  • Нічний клуб
  • Інші

Бари надають послуги харчування, створюють умови для споживання приготовленої та реалізованої продукції в залі або безпосередньо біля барної стійки, від найменування якої і походить назва терміна. Штат обслуговуючого персоналу складають офіціанти, що пройшли професійну підготовку, бармени, метрдотелі. Особливістю барів є відсутність спеціалізованих приміщень для приготування.

Бари оснащуються світловою вивіскою, в оформленні залів використовуються сучасні декоративні елементи.Замість кондиціювання може бути передбачена припливно-витяжна вентиляція. Максимальна висота барної стійки, обов'язкового атрибуту бару, становить 1,2 м. Біля стійки розміщуються високі табурети з сидіннями, що обертаються. Покриття столів може бути м'яким, так і поліефірним, але крісла повинні бути тільки м'якими. Вимоги до посуду аналогічні до ресторанів, тому використовуються прилади з тих же матеріалів. Бар може не лише бути відокремленою структурною одиницею, а й бути частиною ресторану.

Далі: Кафе та закусочна.