Смачніше, коли "з димком"!

Останнім часом багато розмов ведеться з приводу смачної та здорової їжі, про користь тих чи інших продуктів, про те, як їжа може завдати непоправної шкоди здоров'ю. Щоправда, незважаючи на розбіжності, дієтологи сходяться в одному: головне – це почуття міри. Дійсно, на думку вчених, ідеально корисною їжею для людського організму є лише трохи солона вода та помірна кількість клітковини. Всі інші харчові продукти, - рослинного або тваринного походження, сирі або оброблені тим чи іншим чином - по-різному шкідливі для людського організму. Логічно зробити висновок про те, що, харчуючись виключно здоровою їжею, можна дуже скоро в буквальному сенсі протягнути ноги.

Здорова їжа< /p>

Для справжніх гурманів не секрет, що ароматнішого немає страви, ніж їжа, приготовлена ​​з використанням технології копчення. До речі, вперше, подібний метод обробки їжі застосовувався ще в давнину. Тоді, це було викликано необхідністю збільшення терміну зберігання м'яса, риби, овочів тощо. Сьогодні технології копчення використовують, перш за все, для надання стравам неповторного аромату та смаку «з димком». Та й помірне споживання копченостей у поєднанні з продуктами рослинного походження, що містять клітковину, не такі вже й шкідливі для організму.

Копчення

Гастрономічний рай, що обрушився на прилавки наших магазинів наприкінці минулого століття, і досі є споживачеві найширшим асортиментом, у тому числі й продуктів копчення. Ось тільки, на жаль, далеко не всі виробники копченостей сумлінно дотримуються всіх норм виробництва цієї продукції: економлять на сировину, спрощують процес виробництва і допускають інші помилки, що знижують якість готового продукту. У цьому випадку є чудова альтернатива магазинній продукції – можна зробити копченості своїми руками, не виходячи із дому. Для цього ідеально підходить спеціальний пристрій - коптильна камера для дому, а також невеликих підприємств з організації громадського харчування. Залежно від необхідності обсягів виробництва, такі камери можуть бути різних модифікацій та розмірів.

Так , якщо вам необхідно приготувати продукти, такі як: м'ясо, риба, сири, овочі - з використанням технологій гарячого або холодного копчення, при разовому завантаженні до 7 кг, тоді коптильна камера німецького виробництва Helia Smoker - Helia 24 найкращий варіант. У виробництві цього апарату використається першокласна нержавіюча сталь.Завдяки компактним розмірам коптильна камера Helia 24 не вимагає великого простору для встановлення. Важливою перевагою згаданого обладнання для приготування їжі є його здатність готувати їжу без використання жирів, а це означає, що приготовлена ​​їжа не завдасть шкоди здоров'ю. Ще однією перевагою коптильної камери Helia 24 є той факт, що процес гарячого та холодного копчення в ній здійснюється під тиском, а двері міні-коптильні зачиняються так щільно, що не дають випаровуватися. В результаті продукти залишаються соковитими і без додаткових жирів.

Якщо вам необхідно «на виході» отримати вдвічі більше готової продукції, ніж дозволяє попередній коптильний апарат, тоді коптильна камера Helia 48 - це саме те, що потрібно. По-перше, у цій моделі вантажних рівнів стало вдвічі більше – 4. Тепер разове завантаження риби, м'яса та інших продуктів може бути збільшено до 14 кілограмів. Розміри цієї камери дозволяють приготувати продукти повністю, не поділяючи на частини. Внаслідок цих технічних характеристик, у такій грубці можна легко закоптити навіть молоде порося, попередньо не розділяючи його на частини. У комплектацію коптильної камери Helia 48 входять ємність для тирси, деко для копчення, 4 плоскі грати, 4 грати для риби.

Для організації повноцінного харчового блоку, у великих ресторанах або на харчовому виробництві, Коптильня Angelo Po FMSX, призначена для пароконвекційних печей по праву вважається незамінним елементом обладнання.