Різновиди печей для піци
Печі для піци
Піца не тільки популярний продукт, але й об'єкт бізнесу. Спеціальне обладнання для її приготування гарантує якість страви та дотримання рецептури. Звичайна духовка також підійде для піци, та з нею доведеться попотіти, а для ресторану чи спеціального закладу доцільно купити саме піч для піци.
Різновиди печей для піци
Автентичні печі будуть із цегли, та саме такі можна зустріти в Італії. Сучасні моделі більш компактні та практичні. Газове та електричне обладнання також безпечніше. За його допомогою піца готується швидко та якісно.
Основна перевага цегляної печі – страва готується найпростішим методом. Тісто та начинка випікається на вогні. Серед мінусів цегляної печі те, що потрібно дотримуватися спеціальних заходів безпеки.
Газові печі для піци
Піч на газу належать до професійного обладнання, хоча і поступається електричній печі у компактності. Вона працює від центрального газового підключення чи від балона.
Для приготування піци піч розігрівається до +350-450 °C. Середній час приготування складає 7 хвилин. Піч має декілька камер, що прискорює видачу страви.
Головні переваги печі на газу:
- доступність ціни;
- простота підключення;
- середні габарити;
- можливість готувати одразу декілька піц.
Електрична піч для піци
Піч на електриці найбільш популярна серед аналогів. Вона досить проста в використанні та її вдасться приєднати до будь-якого джерела електроенергії. Піч легко транспортується через невелику вагу, а тому приготувати піцу можна буквально скрізь.
Як і в випадку з газовою піччю, електрична готує піцу за 6-8 хвилин, та швидко розігрівається до необхідних +350-450 °C.
Ціна на електричні печі середня, а тому, якщо враховувати строк її експлуатації, вона завжди окупається.
Подова піч для піци
Серед найновіших професійних пічок варто виділити подову. Її ще називають конвеєрною. Піца всередині печі безперервно рухається, а тому більш рівномірно та швидко пропікається. Середній час приготування страви складає від 3 до 5 хвилин. Все залежить від начинки.
Подова піч зроблена із нержавіючої сталі, що забезпечує її довговічність. Вона витримує великі перепади температур, що відбувається під час періодичного приготування піци. Найбільшою перевагою печі являється її продуктивність.
Якщо порівнювати якість, то вона достатня, та дещо поступається цегляній чи газовій печі. Подова модель також універсальна, її можна використовувати для приготування пирогів чи м'яса.
Яку піч для піци обрати?
Піч для піци обирають по декількох критеріях. По-перше, оцінюється розмір самого виробництва. Невеличкому закладу підійде варіант обладнання на газу чи електриці. Воно компактне та не таке дороге в плані обслуговування.
Які критерії вибору печі:
- завантаженість закладу та кількість замовлень визначає потужність;
- ціни на електроенергію чи газ дозволяють вибрати тип живлення;
- кількість вільного місця в приміщенні дає розуміння габаритів печі;
- досвід кухарів дозволить зрозуміти швидкість приготування продукції на тій чи іншій печі.
Для дому також підійде варіант електричної чи газової печі. Він відрізняється високою якістю готової страви, а середній строк приготування складає від 3 до 8 хвилин.
Обираючи між газовою та електричною піччю, потрібно розуміти що основною витратою стане електроенергія чи газ. За цим критерієм доволі просто вибрати обладнання для закладу.
Більш продуктивні печі на кілька відділів – електричні. Вони дозволяють готувати одразу 2-3 піци. Саме тому потрібно звертати увагу на кількість полиць для випікання.
Подові моделі готують швидше, та у них найвища ціна. Вони підходять тільки для великих закладів, де в першу чергу потрібна швидкість приготування піци.
Що стосується цегляної печі, то такий варіант підійде тільки ресторанам, які роблять акцент на старовинних рецептах піци. Такі печі займають велику кількість місця та потребують додаткових заходів безпеки