Як вибрати фризер для приготування м'якого морозива
Для приготування різних десертів достатньо зробити покупку сучасного обладнання - фризер для м'якого морозива. Він одночасно місить, насичує киснем, а також заморожує суміш для приготування ласощів. Для фахівців на кухні він буде незамінним предметом і без нього кондитерська робота ускладниться.
Механізм роботи фризера для морозива
Апаратура складається з циліндра для охолодження, в середині якого є обладнання для збивання продуктів. Потрапляючи в котел охолодження, суміш набуває температури –7 градусів. Одночасно на поверхні утворюється лід, який за допомогою специфічного обладнання зріжеться та подрібниться, і суміш вийде вдвічі більшого обсягу.
Після всіх маніпуляцій джелато або коктейлем можна ласувати. Якщо потрібно, приготовані десерти можна буде залишити в автоматі на 48 годин. Фризери роблять ваговий чи м'який десерт, вивантажена продукція має пірамідальну чи конусоподібну форму.
Характеристика фризерів
Автомати обладнані відділами для зберігання суміші, конструкцією для заморожування та охолодження продуктів, їхня продуктивність велика. У прямокутного апарату великі габарити. Фрізери обладнані функцією пастеризації та помпою.
Види продуктивності агрегатів для джелато
Джелато - популярний італійський заморожений десерт зі свіжого коров'ячого молока, вершків та цукру, з додаванням ягід, горіхів, шоколаду та свіжих фруктів (https://ua.wikipedia.org/wiki/Джелато). Агрегат для приготування м'якого морозива зазвичай застосовують у місцях реалізації десертів. Агрегати для приготування коктейлів використовують у точках реалізації молочних напоїв. Функції автомата та його робота залежить від виробника, деякі фризери оснащені міксером та ємністю для сиропу, які змішуються з коктейлем. У деяких фризер є ручна подача приготовленої суміші, а сироп необхідно додавати продавцю. Цей агрегат дає можливість використовувати різні сиропи.
Агрегат для приготування м'якого морозива оснащений функцією для приготування простого джелато та видачі десерту з 2 смаками (наприклад, бананово-полуничний). Ще можна приготувати джелато, у якого буде змішаний смак, і його склад буде з 2 різнокольорових частин.
Поради щодо вибору фризерів для виробництва морозива
На якісність роботи апарату має вплив потужність холодильника, об'єм циліндра та обладнання помпою. Якщо продуктивність невисока, виникають неполадки та збої в роботі (морозиво перемерзне або не застигне).Помпа є частиною агрегату, через її роботу джелато виходить кремоподібним і повітряним. Завдяки їй у морозива буде збитість 80-100%, а якщо її немає, то лише 60%.
Для хорошої роботи апарату дуже важлива система охолодження, оскільки вбудований холодильник виділяє багато тепла. Охолоджується апарат водяним шляхом або повітряним.
Більшість апаратів обладнані циліндрами. Якщо є 2 циліндри, можна готувати молочний десерт кількох видів. Є моделі фризерів, які роблять пастеризацію. Завдяки цьому покращується біологічний склад десертів, пастеризація добре впливає на їх смак, тому що складові повністю розчиняються.
Популярні моделі фризерів на професійному ринку
Добре зарекомендували себе, на професійному ринку послуг швидкого харчування, фризери італійського виробництва торгових марок Ugolini, CAB та корейського виробництва COOLEQ.
У нашому магазині представлені кілька широко розповсюджених апаратів для морозива: