Індукційна плита на кухні ресторану

Індукційна плита У ресторані або кафе кухар буде із задоволенням готувати на індукційній плиті. Така плита має переваги перед тіновою або газовою.

  1. Перший великий плюс — індукційна плита не потребує часу на розігрів конфорки. Після включення датчика та виставлення температури плита готова до роботи, але процес почнеться тільки при установці посуду на поверхню. Порожня плита не працюватиме. Вимикається відразу після зняття каструлі або сковороди.
  2. Друга гарна якість індукційної плити - швидкість приготування страв, без пригорання їжі. Поверхня плити не нагрівається, гріється посуд у якому готують. Це і безпека в експлуатації, обпектися такою плитою неможливо. Посуд для індукційної плити підійде будь-яка, до якої липне звичайний магніт.
  3. Третя перевага полягає в регулюванні потужності. Від максимальної (вода закипить за пару хвилин) до мінімальної, потрібної наприклад при особливостях приготування деяких страв східної кухні. Незалежно від напруги в мережі, потужність утримуватиметься. ККД індукційної плити становить 90% – це набагато більше, ніж у звичайних плит. Повітря не нагрівається, коли працює індукційна плита, від неї немає спеки.

Влітку на кухні від включених плит не рятує жодна вентиляція, розігріті до межі вони дають ефект сауни.У роботі з індукційною плитою немає небезпеки здоров'ю. Скляна поверхня легко очищається простими засобами для чищення (без абразивних частинок). Утримувати плиту в чистоті не складно, навіть простіше, ніж звичайну.

Перша індукційна плита з'явилась у наших ресторанах близько 10 років тому. То була для нас цікава новинка. Функцій було небагато, але всі кухарі швидко засвоїли, що готувати виходить набагато швидше. Зараз моделі є більш удосконалені, з великими можливостями. Виробники індукційних плит конкурують між собою, постійно оновлюючи ринок і це добре, що є великий вибір для різного призначення.

У ресторанному бізнесі завжди була конкуренція, завоювати перевагу серед клієнтів можна лише смачною, корисною їжею. Чим вище буде якість приготування та мінімум витрат на час, тим краще оцінять роботу відвідувачі. Багато що залежить від обладнання на кухні. Такий помічник, як індукційна плита, радуватиме кухарів і вони зможуть готувати кулінарні шедеври без особливих складнощів.