Бізнес на шаурмі

Шаурма (або шаверма) на сьогоднішній день є, мабуть, найпоширенішим варіантом швидкого перекушування на вулиці. Вона швидко і надовго втамовує апетит, оскільки її інгредієнтами є дуже ситні та калорійні продукти. Вона легко може замінити сніданок, вечерю чи обід та є комплексним варіантом їжі. Застосовується зазвичай разом з різними напоями, як прохолодними, так і зігріваючими, залежно від сезону та погоди. Основним компонентом є м'ясо. Причому це може бути як м'ясо птиці, так і свинина, баранина або яловичина і часто кінцеві продукти відрізняються назвою-приставкою (Слов'янська шаурма, шаурма-джамбо). Дрібно нарізане м'ясо обов'язково загортається в лаваш або піту (залежно від виду самої шаурми) і приправляється спеціальними соусами та іншими інгредієнтами. Якість шаурми залежатиме від кожного складового продукту, оскільки всі вони доповнюють один одного.

Завдяки своїй популярності, доступності та простоті приготування, займатися виробництвом та продажем шаурми стає все вигіднішим, оскільки попит з кожним роком тільки зростає. За статистикою відомо, що обладнання точки продажу цього виду стріт-фуду окупається від тижня до максимум місяця. Все залежить від місця, а також контингенту. Наприклад, продавати шаурму біля школи, університету чи студентського гуртожитку буде найвигіднішим варіантом та окупиться запросто за 7 днів.Але це якщо не враховувати витрати, пов'язані з отриманням різних дозволів та оформленням потрібних документів (перелік яких різний по регіонах). Що стосується безпосередньо приготування якісної шаурми, яка припаде до смаку людям і її радитимуть, то для цього потрібен лише спеціальний апарат. Самі апарати можуть функціонувати як від електромережі, і працювати на газу. Перед придбанням та встановленням газового обладнання потрібно бути впевненим у можливості зробити це в конкретному місці. Крім самого апарату потрібно подбати про покупку спеціального контактного гриля, щоб вже готову і загорнуту шаурму підсмажити.

Додатково для повної укомплектованості точки продажу можна придбати холодильною камерою для зберігання вже нарізаних овочів та швидкого приготування, а також спеціальним охолоджувачем для соків та підігрівачем гарячих напоїв.

Саме через невгасаючий, а лише зростаючий інтерес до шаурму, бізнес, пов'язаний з її продажем, навіть зараз є дуже перспективним і передбачає розширення і зростання. Потрібно лише пам'ятати про деякі правила і мати професійне обладнання, яке швидко окупається, а також швидко починає приносити прибуток.