Обираєм холодильну шафу
Усім відомо, що для роботи будь-якого торгового або громадського підприємства харчування обов'язково потрібно саме різне обладнання: для заготовок, приготування, зберігання і навіть для реалізації продуктів харчування. Шафа холодильна якраз і виконує "життєво важливу" для кожного підприємства функцію - заморожує і охолоджує, продовжуючи життя будь-якого продукту.
Але вибирати завжди складно і далеко не всі можуть відрізнити якісне обладнання від недобросовісного. Крім цього, важливим залишається питання вибору найбільш підходящого холодильного обладнання. Так як же все-таки зробити правильний вибір і залишитися їм задоволеним протягом довгих років? Для цього розберемося в специфіці цього обладнання.
Перелічимо основні функції та гідності холодильних шаф
- Для того щоб продукт зберігався довго, зберігаючи при цьому всі свої смакові і корисні властивості, температура зберігання повинна бути оптимальною саме для нього. Багато господинь знають, що деякі продукти не люблять сильний холод і навпаки. В цьому і криється перша перевага холодильної шафи: використовуючи його, завжди можна задати необхідну температуру (вона завжди точно підтримується), яка не буде занадто низькою або високою для того чи іншого продукту, що забезпечить бездоганну якість збереження.
- Холодильна шафа підійде для самих різних обсягів продукції, що зберігається. Спектр вибору моделей дуже широкий і різноманітний. Однак, є одна дуже важлива рекомендація: перш ніж приступати до вибору, обов'язково потрібно визначитися з тим самим обсягом, який буде вимагатися від обладнання. Але не тільки кількість продуктів має значення: потрібно також продумати, що і в якому вигляді планується зберігати, яка це буде продукція (овочі, м'ясо, напої і т.д.).
- Таке обладнання може розташуватися де завгодно: хоч тихо стояти на кухні або в цеху і берегти від псування продукти, хоч розташовуватися в залі закладу, залучаючи покупців, до вибору напоїв, які стоять в холодильній шафі. Все завдяки різним видам дверей. Вони можуть бути звичайними глухими, скляними або ж повністю прозорими. Холодильну шафу з глухими дверима - це оптимальний варіант як раз для цехів і кухонь.
- Щоб вибрати холодильник з правильним температурним режимом роботи, потрібно визначиться з типом зберігаються продуктів. Виробники пропонують обладнання з низько- (від 0 до -18 градусів) і середньо температурними (від 0 до +6 градусів) режимами. Перший тип підходить для риби, напівфабрикатів, овочів, м'яса. Другий - для напоїв і молочної продукції.
- Якщо говорити про зовнішній чинник, а точніше, про матеріал, то краще вибрати холодильну шафу з металевим корпусом.
Поговоримо про технічні особливості шаф холодильних
Поверхні даного обладнання найчастіше зроблені з оцинкованої сталі. Усередині шафи оснащені повітроохолоджувачем. Теплоізоляція забезпечується пінополіуретаном. Для того щоб навіть недосвідчений користувач міг легко впоратися з обладнанням, сучасні моделі оснащені зручною і простою у використанні панеллю керування. Що стосується розташування полиць всередині шафи, найчастіше їх можна піднімати, опускати і міняти місцями. Низькотемпературні холодильники мають спеціальне пристосування, яке забезпечує електричний обігрів двері. Також вони мають клапан тиску повітря. Холодильними шафами, які користуються великою довірою і повагою, вважається обладнання МХМ (Росія). Різноманітність моделей, цін, спектр обсягів, стильний зовнішній вигляд дозволяють підібрати найбільш підходящий варіант.
Професіонали ринку рекомендують також обладнання торгової марки CRYSTAL (Греція) . Продукція цього виробника популярна в країнах зарубіжжя. Якщо говорити про універсальні видах обладнання, то до них відноситься холодильну шафу ШХ торгової марки Polair. Саме він добре підходить для зберігання, охолодження і навіть демонстрації і продажу практично будь-якого виду продуктів. Перевага холодильного обладнання в тому, що більшість моделей оснащені імпортними блоками управління Eliwell, Danfoss. Компресори теж найчастіше встановлюють імпортні: Danfoss.