Тістоміси

Тістоміси

Для виробництва чи дома стане у пригоді тістоміс. Обладнання дозволяє суттєво зменшити час на заміс тіста, а також виконує роботу більш якісно ніж вручну. Для кондитерських чи великого підприємства тістоміс є незамінним обладнанням. На сучасному ринку представлені тістоміси різної потужності, з основними та додатковими функціями.

Для чого потрібні тістоміси?

Виходячи із назви, очевидно, що головна задача тістоміса місити тісто. Проте саме тісто буває різним, як і обладнання для його замісу. Універсальні тістоміси справляються з різними задачами та, наприклад, мають різні швидкості та інтенсивність перемішування.

Тістоміси, які можна придбати на сучасному ринку, розподіляються по задачах:

  • для роботи з дріжджовим тістом;
  • для замішування крутого тіста;
  • для роботи з тістом різної структури.

Для дому обирають не такі потужні тістоміси, а тому потрібно одразу визначитися саме з типом тіста, яке готують найчастіше. В умовах виробництва згодяться універсальні прилади, щоб покривати всі потреби.

Різновиди машин для замішування тіста

Характеристики тістоміса визначають, яке тісто взагалі вдасться отримати. Перше, на що потрібно звернути увагу, діжа.

Різновиди діж у тістомісах:

  • стаціонарна, яка зазвичай має середні розміри та не замінюється;
  • змінна, яка використовується на великих чи середніх виробництвах (справляється з великою кількістю тіста);
  • на колесах, яка використовується на великих підприємствах.

Розмір виробництва напряму впливає на вибір величини діжі, її форми та способу кріплення.

Тістоміс для пекарні

Кількість страв напряму впливає на потужність обраного тістоміса. Навіть кафе чи пекарня мають різні обсяги продукції на продаж. Саме виходячи із кількості випічки, яка потрібна, обирається тістоміс.

Якщо концепція пекарні доволі неточна, слід обирати саме універсальну модель середніх розмірів. Потрібно також враховувати, скільки електроенергії необхідно витрачати на ту чи іншу потужність тістоміса кожного місяця.

Тістоміс для піцерії

Для піцерії потрібні також великі потужності. Основну увагу звертають на місильну частину обладнання.

Типи тістоміса для піцерії:

  • спіральний (найкращий вибір для дріжджового, листкового чи прісного тіста);
  • горизонтальний (ідеально підходить для замісу крутого тіста);
  • планетарний (підходить для замішування будь-якого тіста, а також керму чи соусу).

Тістоміс краще вибрати більш потужний, тому що для піци заміс тіста відбувається постійно та у великому об'ємі.

Промисловий тістоміс

Коли мова йде про промислові тістоміси, то вони мають бути потужними та великими. Діжу краще обирати на колесах, щоб не виникало проблем з її транспортуванням.

Основні характеристики та переваги професійних тістомісів:

  • автоматизація всіх виробничих процесів;
  • рівномірний заміс тіста до однорідності (місильна частина тістоміса);
  • висока потужність.

Промислові тістоміси більш якісні, частіше за все виготовлені із нержавіючої сталі.

Головний критерій тістоміса висока якість готового продукту. Тісто має бути без грудочок чи залишок муки. В залежності від типу тіста, його структура повинна бути рівномірною та гладкою.

Планетарний заміс найбільш актуальний для підприємства. Головна його перевага полягає в місильному елементі, який гарантує якість готового тіста, наприклад, дріжджового.

На сучасному ринку представлено немало якісних професійних тістомісів. Кожна модель має свої переваги та особливості, на які потрібно звертати увагу при виборі. Обирати обладнання необхідно з урахуванням потреб підприємства.