Столи холодильні та морозильні

Столи холодильні та морозильні

До професійного обладнання входять холодильні та морозильні столи. Воно замінює звичні холодильники у багатьох випадках. В столах зберігаються страви чи продукти. Обладнання буде актуальним для кафе, піцерій чи барів. Найчастіше столи виробляють із нержавіючої сталі, що суттєво продовжує строк їх роботи.

Особливості столів холодильних та морозильних

Обладнання, як стіл холодильний та морозильний, має просту конструкцію. Стільницею легко користуватися, а в коробі можна зберігати продукти, заготовки. Верхню частину холодильного або морозильного стола можна використовувати як звичайне кухонне обладнання.

Головна перевага стола в його компактності та багатофункціональності. Обладнання одразу замінює стіл та холодильник. Продукти, які зберігаються в ньому, знаходяться достатньо близько до плити чи мийки, що також корисно.

Столи холодильні та морозильні відрізняються розмірами, потужностями. Їх головна особливість полягає в матеріалі: сучасні моделі виробляють саме із нержавіючої сталі. На матеріал не впливає висока та низька температура, та навіть при постійному контакті з водою сталь не піддається корозії.

Для комфортного використання столи умовно розділяються на:

  • для приготування піци;
  • барні системи;
  • універсальні охолоджувальні столи;
  • столи саладетта.

В багатьох випадках доцільно обирати універсальні моделі середніх розмірів.

Як обрати холодильний і морозильний стіл?

Всередині столи мають повністю замінювати функції холодильника.

Основні критерії вибору такого обладнання:

  • всередині має бути температура ідентична тій, що у холодильника, інакше продукти не можна зберігати;
  • сучасні моделі мають статичну та динамічну систему охолодження, так забезпечуються умови правильного зберігання продуктів;
  • стінки стола мають бути достатньо товстими та проводити тепло, щоб зменшити тепловтрати;
  • при товщині 700 мм всередині можна зберігати стандартні гастроємності з готовими стравами;
  • стандартні столи підходять для великих та маленьких закладів, на них потрібно звернути увагу в першу чергу.

Стандартними вважаються розміри: ширина від 600 до 700 мм, довжина визначається кількістю дверей. На сучасному ринку багато варіантів двох, трьох та четверодверних столів. Ящики замість дверей зустрічаються доволі рідко. Оптимальна висота складає 850 мм.

Столи для піци

Для піцерій популярний запит столи охолоджувальні. Стіл для піци комфортний у використанні та багатофункціональний. Всередині обладнання зберігається начинка, а на стільниці готується тісто. Готову піцу зберігають також у столі.

Барні системи

Для бару важливо зберігати продукти чи частини декору, та мати їх під рукою. Барні системи легко встановити на невеликій кількості простору. Поруч можна розмістити мийку чи ванну для льоду.

Барна система суттєво економить місце та оптимізує весь процес. Вона також підходить для приготування та зберігання готових страв. Зазвичай сучасні моделі зроблені із нержавіючої сталі. Вони швидко очищаються та не втрачають свій зовнішній вигляд.

Столи для кафе і ресторану

Для закладу потрібні великі столи, які дозволяють зберігати велику кількість продуктів чи страв. Універсальне обладнання може відрізнятися за потужністю. Столи підходять для короткотривалого зберігання продуктів, та для ресторану чи кафе не замінять великі холодильні камери.

Саладетта

Столи для зберігання великої кількості продуктів називають саладетта. Всередині є можливість поміщати декілька гастроємностей. Столи саладетта дозволяють оптимізувати простір та прискорити виробничий процес на кухні.