Сезон льдогенераторів
Льодогенератори є обладнанням, яке використовується для штучного утворення льоду. Крім того, ці апарати служать місцем його зберігання, правда, тільки в тому випадку, коли модель має в наявності спеціальний бункер. Лід може проводитися не тільки квадратної форми, він може мати вигляд конуса, гранули та ін. Такий лід може використовуватися в ресторанах для приготування різних коктейлів, також в магазинах, для красивої викладки продуктів. Льодогенератори орієнтовані на виробництво якісного льоду, але не варто забувати, що його якість гарантована тільки тоді, коли використовується чиста відфільтрована вода.
Навіщо потрібен льдогенератор?
Багато розважальних закладів, барів, ресторанів пропонують своїм відвідувачам охолоджені напої. І звичайно ж, для їх приготування необхідний лід. Він входить до складу дуже багатьох рецептів як алкогольних, так і безалкогольних коктейлів. Крім такого роду використання, лід застосовують також для викладення страв. Для того, щоб обслуговування завжди залишалося на найвищому рівні, потрібна постійна наявність необхідної кількості льоду, ніж та здатний забезпечити його льдогенератор.
Особливості льдогенератора
Відрізняється це обладнання формою льоду, який воно виробляє, його об'ємом, а також способом заливки води. Продуктивність льдогенератора вимірюється в кількості вироблюваного льоду - в кілограмах. Складати продуктивність може як кілька кілограм, так і навіть кілька тонн. Так що таку машину можна без будь-якого праці підібрати для абсолютно будь-яких видів використання, для будь-якого ресторану або великого підприємства.
Що стосується типу заливки води, льодогенератори розрізняють заливного типу, і ті, які можна заливати воду прям з водопроводу, Заливні апарати мають порівняно невелику продуктивність, а встановлюють їх в місцях, де не передбачено підключення до водопроводу. Чудовим прикладом може стати барна стійка. Щоб отримати лід, достатньо всього лише залити воду і включити прилад в мережу. Якщо говорити про тих, які підключаються до водопроводу, то вони мають велику продуктивність. Але не слід забувати і про чистоту використовуваної води, тому якщо на підприємстві є підключений до мережі льдогенератор, необхідна і наявність системи очищення води. Це продовжить термін служби обладнання і поліпшить якість льоду.
Крім способу заливки, льодогенератори поділяють і за типом охолодження: водяний і повітряний. Витрата води в устаткуванні з водяним охолодженням саме по собі вище, однак, він і більш економічний в занятті простору. Адже для роботи повітряного льдогенератора необхідна площа, на якій би вільна циркуляція повітря була забезпечена.
Що вибрати: кубики або гранули?
Насправді зробити вибір не так складно, адже кожна форма льоду має своє призначення:
- Лускатий лід: він використовується для викладки напівфабрикатів, страв, які подаються в охолодженому вигляді і морепродуктів.
- Гранульований лід: він використовується для оформлення салат-барів і т.д.
- Кубиковий лід. Такий лід може мати різні види. Він може виглядати як кубик, конус, пальчик і інше. Потрібен такий лід для приготування коктейлів і для подачі напоїв. Пальчиковий лід - це найоптимальніший варіант для приготування коктейлів, які називають лонг-дрінк. Відмінно він підходить з тієї простої причини, що має велику поверхню теплообміну, ніж забезпечує швидке охолодження напою, при цьому не розчиняється в ньому.
Особливістю льдогенераторов вважається те, що два види льоду вони проводити не можуть. Тому, якщо підприємству необхідний лід у вигляді конуса і лускатий лід, наприклад, то, на жаль, потрібно буде придбати два апарати. Але якщо необхідна крижана крихта, лід можна просто подрібнити. Так, при приготуванні коктейлів Фрозен можна подрібнити лід за допомогою блендера або млина для льоду. Слід зазначити, що не будь-який блендер може подрібнювати лід, тому перед початком роботи потрібно переконатися, що він для цього призначений.
Яка кількість льоду необхідна?
Як і в більшості видів обладнання, продуктивність при виборі вважається одним з головних аспектів. Для того щоб вибрати правильну продуктивність апарату, потрібно враховувати такі фактори:
- Середня кількість відвідувачів, які обслуговуються протягом одного дня.
- Потрібно визначитися з тим, для чого буде призначений лід: для коктейлів, подачі напоїв і т.д.
Саме ці дані стануть стратегічно важливими при виборі льдогенератора. Особливо це повинні враховувати власники кафе, ресторанів і барів. Але середньостатистична кількість гостей - це не все, так як потрібно також врахувати наплив гостей в години пік, таким як вихідні, свята, період після проведення рекламних акцій і т.д.
Бункер для льоду
Купуючи льдогенератор , необхідно також обзавестися і місцем для його зберігання - бункером для льоду. Він стане необхідний не тільки для звичайного зберігання, а й може виручити при великих напливах гостей, так як він може забезпечити додаткову кількість льоду. Тому маючи бункер навіть за умови недостатності продуктивності льдогенератора, він допоможе якісно обслужити всіх гостей.