Ручні міксери Robot-Coupe
Сучасна професійна кухня - ресторани, їдальні, кафе, бари використовують масу різних електричних і механічних приладів для приготування страв. Професійна кухонна техніка відрізняється від побутових, домашніх приладів своєю продуктивністю, потужністю, більшою зносостійкістю, розмірами і функціональністю.
Світовий виробник кухонної професійної техніки Robot-Coupe випускає різні типи приладів для приготування їжі в малих, середніх і великих обсягах. У лінійці продукції компанії є і серії ручних міксерів: 14 моделей приладів, розрахованих на обробку продуктів від 100 мл до 300 літрів об'ємом.
Моделі забезпечуються однією або двома робочими насадками - блендером і віночком. Якщо модель має дві насадки, то вона ставитися до приладів типу Combi. Міксери розроблені для використання з однією постійною швидкістю обертання робочого елемента або з декількома змінними швидкостями.
Блендер (гомогенізатор) як насадка міксера використовується для подрібнення продуктів до однорідної маси. Останнім часом серед споживачів стали популярні супи-пюре, супи-креми, які можна приготувати за допомогою блендера. Ручний міксер з блендером або віночком функціональний, завдяки своїй мобільності: перетерти продукти можна в будь-якому посуді, в тому числі і в тій, де продукти варилися, тобто не потрібно багаторазового переміщення товарів з посуду в посуд. Ручний міксер з блендером дозволяє всього за кілька хвилин перетворити зварені продукти в однорідну масу в тій же посуді. Robot-Coupe ідеально подрібнює масу в овочевий, м'ясний або рибний суп.
Малі обсяги, наприклад - 1-2 порції їжі можна приготувати за допомогою звичайного барного блендера, з переливанням звареної маси в пластикову чашу блендера. Однак, великі обсяги з ресторанах або столових готуються тільки із застосуванням ручних міксерів різної потужності.
Виробник Robot-Coupe пропонує сфері громадського харчування серію міксерів для малих порцій страв - до 5 літрів обсягів - MiniMP170 VV і MiniMP220 VV Невеликі лінійні розміри блендерів - 170 і 220 міліметрів відповідно використовуються для подрібнення в неглибокому посуді невеликої маси звареного продукту.
Серія міксерів Compact розрахована на подрібнення і перемішування 15-45 літрів продукту. Ресторани, в тому числі і Фауст-фуди, використовують таку техніку для виробництва великих обсягів супу, дієтичних подрібнених страв, соусів. Свіжі соуси в ресторанах - родзинка будь-якого закладу громадського харчування. До будь-яких ресторанним стравам з риби і м'яса подаються соуси, а для десертів готуються соуси фруктові або ягідні.
Серія великих міксерів від даного виробника для приготування їжі до 300 літрів в одному обсязі, також популярна серед великих підприємств громадського харчування.
Сфери застосування міксерів:
- супермаркети готують соуси для салатів і страв власного виробництва;
- приготування пюре зі свіжих і варених овочів;
- приготування фруктового пюре;
- приготування джемів і конфітюру;
- приготування морсів з ягід;
- приготування мусів з риби, овочів;
- приготування невеликих порцій дитячого харчування;
- заміс рідкого тіста для млинців;
- підготовка начинок до консистенції пюре;
- збивання віночком кремів, білків, вершків, суфле, мусів;
- приготування картопляного пюре 15- 20 кг протягом усього 4-5 хвилин;
- приготування мазей, емульсій і кремів для різних лабораторій.
Все моделі міксерів Robot-Coupe , з однією або двома насадками, різних розмірів і потужності однаково функціональні і надійні в експлуатації. Експлуатаційна довговічність цих приладів обумовлена тим, що всі робочі деталі виконані з металів відмінної якості і витримують багаторічну інтенсивну роботу.