Рейтинг теплового обладнання

Над питанням вибору теплового обладнання замислюються всі ресторатори. Багато хто не погодяться, мотивуючи своє заперечення наявністю в інтернет-ресурсах та друкованих виданнях великих обсягів інформації. У відповідь скажімо, що не все в цьому питанні вирішується просто. Адже кількість виробників збільшується з кожним роком, і навіть фахівець часом ускладнюється, яка продукція з асортименту, представленого на ринку, більш підходить для його цілей. Розглянемо найбільш затребувані моделі, які можна знайти на нашому сайті. З них був складений рейтинг теплового обладнання, що використовується професіоналами.

Пароконвектомати

пароконвектомат Пароконвектомат може замінити одночасно кілька одиниць техніки: електрична сковорода , плита , фритюрниця , духову шафу . Зручність у тому, що одночасно можна почати готувати абсолютно різні страви. Корисні речовини в м'ясі та рибі зберігаються, овочі і десерти настільки смачні, що хочеться добавки, а запахи при цьому зовсім не змішуються. Пароконвектомат дбайливо ставиться до продуктів, це проявляється в тому, що готовий виріб і сирі продукти незначно відрізняються в масі. Ще однією перевагою того виду обладнання є компактність, доступність, економність.

Конвекційні печі

конвектомат Конвекційні печі - це духові шафи з функцією конвекції. Вони забезпечують необхідний температурний режим, який дає можливість продукції пропікатися рівномірно. Конвекційні печі ідеальні для виробництва хліба та кондитерських виробів з різного тексту. Персонал зможе в найкоротші терміни навчитися роботі з ними.

У деяких моделей (газових і електричних) є додаткова функція, що дозволяє випікати чудові торти і бісквіти, - парозволоження. Сучасні моделі відрізняються низьким енергоспоживанням, потужністю і міцністю конструкції.

Шафи разстійні

розстійна шафа У разі, якщо ресторан збирається запускати власне виробництво хліба, без розстоїчної шафи неможливо буде обійтися. Основне його призначення впливає на якість продукції. Пишність і легкість вироби, м'який м'якуш і хрустка скоринка з'являться, коли тісто насититься вуглекислим газом перед випіканням. Така шафа виготовлена з нержавіючої сталі. Цей матеріал служить гарантом якості і продовжує обладнанню термін експлуатації.

Плити

В оснащенні будь-якого закладу громадського харчування промислові плити - незамінний елемент. Відмінною організації роботи на кухні і значного підвищення якості страв можна досягти тільки застосовуючи серйозний грамотний підхід до цього питання.

плита електрична Існує плити професійні газові і електричні плити . Газові плити надають можливість економити, значно розширювати способи приготування продуктів. Е лектроплити дозволяють контролювати температуру, виставляти певну кількість градусів. Професійна електроплита автоматично відключається, якщо ви не встановили на конфорку каструлю або сковорідку. Це, звичайно ж, значно економить електроенергію. За допомогою таких плит готують смачне м'ясо, рибні та овочеві страви шляхом запікання великим шматком. Плити професійні довговічні, зручні в обслуговуванні.

Поверхня

смаження поверхня Поверхні для смаження застосовують в ресторанах . Призначаються для смаження. Страви з м'яса, риби, морепродуктів, овочі і птиці виходять смачними, при цьому, не втрачаючи корисних властивостей. Це досягається за рахунок контакту з поверхнею, що нагрівається і малої кількості масла, яке використовують в процесі приготування. Поверхня функціональна, за рахунок цього можна досягти оптимізації роботи персоналу на кухні, адже за порівняно короткий час багато страв доходить до готовності. Це плюс для святкових днів і банкетів. Також поверхня для смаження споживає мало енергії, практична і надійна.

Печі для піци

печі для піци Модель слід вибирати, виходячи з асортименту ресторану і його відвідуваності. Печі для піци бувають подові і конвеєрні:

  1. Подові користуються популярністю серед власників закладів, що надають послуги громадського харчування. Вони, як правило, мають від однієї до трьох камер. Вони навіть здатні замінити дерев'яні печі, настільки улюблені професійними піццайоло. Основними перевагами печей є їх невеликі габарити і демократичність цін.
  2. Конвеєрні використовуються підприємствами фаст-фуду, які забезпечують замовлення на виніс.

Фритюрниці

фритюрниці У деяких ресторанах значимість цього типу обладнання явно применшується. Адже фритюрниці під силу урізноманітнити меню, приготувавши смачні, якісні страви. Професійні моделі фритюрниць можуть дуже швидко окупитися, оскільки їх можна назвати більш досконалими в порівнянні з побутовими аналогами. Такі агрегати можуть очищати масло і відрізняються абсолютною безпекою в експлуатації.

Блендери

млинниці Це досить проста техніка. Млинниця , наприклад, схожа на ту ж електричну плиту, тільки зменшену. Вона оснащена знімним піддоном. Спеціальні поглиблення дозволяють виготовляти млинці однакового розміру. Також вони забезпечують хороше просмажування без підгоряння. Млинниці мають одну або кілька поверхонь для смаження (D = 36 см).

Вафельниці менш активно використовуються сучасними рестораторами. Оскільки вафлі & ndash; це бстрава сніданку, у закладу повинна бути така форма обслуговування, щоб це обладнання його зацікавило. У вафельниці антипригарне покриття, а також індикатор температури, який відключає її автоматично, коли приготування завершено.

Промисловий гриль

Страви на грилі дуже популярні серед відвідувачів: вони і смачні, і ситні. Промислові грилі бувають карусельними (компактні, зручні, рівномірно просмажують продукт) і шампурний.