Меблі із нержавіючої сталі

Меблі із нержавіючої сталі

Багатофункціональні меблі із нержавіючої сталі використовують для декорування кухні, підприємств чи, наприклад, закладу харчування. Крім стильного вигляду, таке обладнання практичне і має довгий термін експлуатації. Меблі міцні, менше страждають від перепаду температур, як дерево чи пластик, та швидко очищаються.

В першу чергу меблі із нержавіючої сталі використовуються на професійних кухнях. В побутових цілях меблі такої якості також використовуються через низку переваг.

Які бувають меблі із нержавіючої сталі? 

Меблі із нержавіючої сталі мають витримувати великий тиск, та не деформуватися під дією високих температур. Також поверхня, яка зроблена із міцних матеріалів, є екологічно безпечною. Головними особливостями меблів із нержавіючої сталі являються універсальність і практичність.

Комплектація меблів напряму залежать від їх призначення. Для професійної кухні знадобляться великі стелажі та столи з мийками, а для невеликих виробництв кількість меблів в рази менша (так крім стола знадобляться фільтри та рукомийники).

Серед варіантів меблів, які зазвичай потрібні для будь-якого підприємства, варто виділити:

  • столи;
  • стелажі та полки;
  • ванна мийна та рукомийник;
  • витяжки.

Кожен вид меблів із нержавіючої сталі має додаткові параметри: ширина, висота, глибина, вага, та ін.

Столи

Саме столи зазвичай першими купують для кухні. При невеликих площах приміщення, обирають комбіновані варіанти: стіл з мийкою чи стіл з полицею.

Столи із нержавійки забезпечують майже весь технологічний процес. Основний матеріал для меблів сталь. Матеріал безпечний для людини та не окислюється з часом. Корозія чи інша деформація не виникає, навіть якщо поверхня постійно знаходиться в контакті з водою.

Основні переваги столів із нержавіючої сталі:

  • зручність у використанні;
  • простота очищення;
  • відносно невелика вага меблів;
  • жароміцність.

Столи відрізняються простотою конструкції. Зазвичай вони сконструйовані для комфортного використання та зберігання додаткової продукції. Стіл має 4 ніжки, які надійно фіксують конструкцію. Вони кріпляться до стільниці.

При необхідності столи мають додаткові полиці, їх кількість може відрізнятися. Вони також зроблені із нержавіючої сталі. На основній поверхні сконструйовані бортики. Столи із нержавіючої сталі належать до нейтрального обладнання, а тому можуть використовуватися для різних цілей.

За конструкцією вони розділені на пристінні та острівні. Пристінні столи мають бортики, та встановлюються до стіни: завдяки бортикам забезпечується щільне прилягання нержавіючої поверхні та стіни. Стіл надійно фіксується.

Острівні столи не мають бортиків, та можуть з'єднуватися з мийкою для економії місця. Інший варіант, який обирають для невеликих приміщень, стіл з тумбою, яка також багатофункціональна. Всі столи мають ніжки, що регулюються.

Столи бувають стандартних та нестандартних розмірів.

Типові розміри столів із нержавіючої сталі:

  • мінімальна довжина 400 мм;
  • максимальна довжина 2000 мм;
  • мінімальна ширина від 400 мм;
  • максимальна стандартна ширина 800 мм.

Нейтральне обладнання, до якого відносяться столи, має забезпечувати своєрідну проміжну функцію, тобто додавати довжину конструкції чи фіксувати інші деталі, як мийка та полиці.

Що впливає на ціну столів:

  • марка сталі;
  • форма та розмір конструкції;
  • загальна кількість металу;
  • модель та якість.

При необхідності можна обрати виробничі, кондитерські, спеціальні та побутові столи із нержавіючої сталі.

Стелажі

Меблі із нержавіючої сталі як стелажі використовують для зберігання посуду чи продуктів. Вони актуальні для готелів, ресторанів та виробничих приміщень. Універсальність обладнання та доступність в ціні роблять стелажі такими ж актуальними, як і столи.

Стелажі з нержавіючої сталі не схильні до корозії, а тому з ними значно легше дотримуватися чистоти та безпечно зберігати продукти. Меблі із нержавіючої сталі відрізняється міцністю. Вони витримують великі навантаження.

Середній строк експлуатації складає близько 10 років. Конструкція стелажа доволі проста. На каркасі встановлені полиці, а їх кількість, як і розміри, різні. Універсальна висота складає 1800 мм, а ширина від 300 до 600 мм. Довжина може складати до 2 м. Конфігурація залежить від потреб виробництва чи ресторану.

В складі меблів із нержавіючої сталі також присутні сплави хрому та нікелю, які забезпечують додаткову міцність конструкції. Ціна на стелажі напряму залежить від складу.

Головна перевага стелажів практичність. Сталь, яка використовується у виробництві, витримує високі температури та підвищену вологість. Такі меблі із нержавіючої сталі доцільно встановлювати на складах чи у виробничих цехах.

Схожа конструкція для виробництва чи ресторану стелаж для сушки. Його використовують для посуду. Замість звичайних полиць в конструкції стелажа встановлена сітка. Вона дозволяє зафіксувати посуд різних габаритів. Завдяки професійній сушці посуд швидко просушується.

Ціна стелажа залежить від:

  • габаритів;
  • виробника та складу;
  • типу використаних матеріалів.

В першу чергу стелаж для сушки посуду забезпечує дотримання санітарних норм в ресторані.

Ванни мийні та рукомийники

Ванна мийна, як і рукомийник, важливі деталі для кухні. Зазвичай вони потрібні для підприємств громадського харчування. Розмір конструкції напряму залежить від швидкості обслуговування та кількості клієнтів.

Для покупки доступні варіанти комбінованих столів одразу з мийками чи рукомийником. Обладнання забезпечує дотримання санітарних норм, та відрізняється довговічністю.

Різновиди ванн:

  1. Мийна ванна на одну секцію. Найпростіший варіант для невеликої кухні. У конструкції всього одна секція, яка підходить для обробки однотипних продуктів.
  2. Мийна ванна на 2 секції. Найпопулярніший варіант. Ванну використовують одразу для 2-х цілей, наприклад, розморожування продуктів та очищення овочів.
  3. Мийна ванна на 3 секції. Конструкцію купують для виробництв, де потрібно одночасно працювати із різною продукцією.
  4. Мийна ванна на 4 секції. Самі великі конструкції, які використовують на великих підприємствах.

Рукомийник є обов'язковою вимогою для виробництва. Меблі такого плану також виробляють зі сталі.

Виділяють декілька видів рукомийників: навісні, підлогові та автономні. Навісна конструкція кріпиться на стіну, підлоговий встановлюється на підлозі та найпростіший у монтажі. Автономний рукомийник використовують для вулиці.

Витяжки кухонні

Парасолі, вони ж витяжки, також виготовляють зі сталі. Вони встановлюються над тепловим обладнанням, а тому найбільше страждають від перепаду температур. Витяжки створюють правильний мікроклімат на кухні ресторану чи виробництва.

Різновиди витяжного обладнання:

  • парасольки;
  • приливно-витяжні системи.

Витяжні парасолі мають фільтр, який виловлює жир. Він збирається у спеціальному резервуарі.

Вентиляційна парасоля із нержавіючої сталі має кріпитися над плитою чи іншим обладнанням, де проходить термічна обробка продуктів.

Сушарки для посуду

Крім стелажів для сушки посуду, існує варіант сушарок. Вони значно менші за розміром. Такі меблі із нержавійки бувають 3 типів:

  • навісні;
  • прикріплені на стіні;
  • розміщені на робочій поверхні.

Спосіб установки сушарки залежить від кількості вільного простору на кухні.

Навісні полиці

Навісні полиці також схожі на стелажі, та встановлюються для створення додаткового місця для зберігання посуду чи продуктів. Такі меблі із нержавіючої сталі відрізняються за формою, розміром та основним призначенням. Вони підтримують деяку вагу, та мають різний набір полиць.

Полиці встановлюють на стіні чи столі, над рукомийником або в будь-якій вільній частині приміщення. В першу чергу їх використовують для економії місця.

Візки для сервірування

Такі меблі із нержавіючої сталі як візки, потрібні для ресторану чи комплексу, де сервірування відбувається в залі. Поверхня обов'язково має бути стійкою до перепадів температур та різної ваги посуду.

Візки використовуються також у медичних закладах. Саме тому такі меблі роблять із найміцніших матеріалів.

Візки бувають різної форми, висоти, та відповідно витримують різну вагу. Середня вага навантаження стандартного візка складає близько 70 кг.

Шпильки кондитерські

Для кондитерських магазинів та цехів додатково знадобляться шпильки. На них зазвичай виставляють листи з випічкою. Такий своєрідний візок можна поставити у піч або на склад.

Великий візок складається одразу з декількох конструкцій та шпильок.

Шпильки чи стелажі для пароконвектоматів виготовляють зі сталі найвищої якості. У них є велика кількість розмірів та допустимого навантаження.

Підставки

Підставки із нержавіючої сталі також потрібні для різного виду виробництв. Допоміжне обладнання має бути виготовлене із якісних матеріалів. Стійкість меблів зі сталі гарантує правильну та безперебійну роботу ресторану чи виробництва.

Лінії самообслуговування

Основне завдання професійного обладнання забезпечення якості продукції на деякий проміжок часу. Найчастіше лінії виставляють в залі, де на них зберігаються страви чи продукти. Вони забезпечують дотримання санітарних норм.

Лінії складаються із деталей чи сегментів, або виготовлені у вигляді суцільної конструкції. Прилавки із нержавіючої сталі бувають різної форми та габаритів.