Призначення і використання пароконвекційні печей
Неможливо уявити сучасну ресторанну кухню без обладнання для теплової обробки продуктів. Духова шафа, гриль, фритюрниця, звичайні жарково-варильні поверхні - чимало пристроїв виходить, чи не так? А ви знаєте, що більшість із них можна замінити одним приладом? Подумайте над тим, щоб такий пристрій, як пароконвекційна піч купити.
Пароконвекційні печі: призначення та використання
Головна перевага печей цього типу – універсальність. Обробка продуктів здійснюється за допомогою нагрівання та пари. По суті, пароконвекційна піч – це звичайний гаряча шафа, оснащена парогенератором.
У такій печі можна готувати продукти різними способами – це обсмажування, запікання, гасіння, приготування на пару та розігрів. Що важливо, в одному пароконвектоматі можна приготувати кілька різних страв. При цьому не буде змішування запахів, і для кожного продукту можна встановити свій режим роботи.
Переваги пароконветоматів
- Сучасні печі цього типу випускаються в ергономічному дизайні із зручною панеллю управління. При цьому, незважаючи на незначні зовнішні габарити, внутрішній корисний простір вражає своєю місткістю.
- Це обладнання чудово підходить для бізнесу будь-якого масштабу.Висока продуктивність та швидкість роботи, швидкий перехід у робочий режим, економія електроенергії – це основні характеристики пароконвектоматів.
- Після встановлення такої печі на кухні можна відмовитись від багатьох інших одиниць обладнання для теплової обробки продуктів. Підходять пароконвекційні печі і для використання на середніх та великих харчових виробництвах.
- Завдяки просунутим налаштуванням, їжа готується в напівавтоматизованому режимі. Все, що потрібно від кухаря – задати необхідні налаштування та завантажити продукти у піч.
Як працює пароконвекційна піч
Нагрів всередині камери печі здійснюється за допомогою гарячого повітря, яке переганяється спеціальними вентиляторами. Найчастіше використовується система кругової циркуляції. Не варто забувати, що камера герметична, це сприяє підтримці необхідної температури. Саме з цієї причини для приготування продуктів у печах цього типу не застосовуються олії або жири, страви не можуть підгоріти через особливості технології, що використовується. Оснащені пароконвектомати та генераторами пари, які виробляють пар при включенні відповідного режиму.
У перших варіаціях печей цього типу було лише три режими: пар, конвекція або комбінована програма.
Зрозуміло, ви можете і такий пароконвектомат купити, Київ має безліч інтернет-магазинів, де представлено виробниче обладнання на будь-який смак, у тому числі й застарілі моделі.Але навіщо віддавати перевагу антикваріату, коли суперсучасні печі в асортименті нашого інтернет-магазину можуть запропонувати як режими форсованої або низьконагрітої пари, так і розігрів. Завдяки комбінації всіх цих функцій можна отримати готові програми для приготування страв із хрусткою скоринкою, аналогів їжі, обробленої у фритюрі або на грилі.
Слід зазначити, що якісне обладнання необхідно купувати тільки у професіоналів: таким чином воно буде служити вам саме стільки і так, як ви розраховуєте. Food-equip.com.ua пропонує вам найнадійніше обладнання для кафе, барів та ресторанів, представлене на українському ринку.