Як відкрити піцерію?
У сучасному світі багато ресторанів і кафе вносять у своє меню таку страву, як піца. І не дарма, адже вона готується швидко і має безліч інтерпретацій, що дозволяє задовольняти уподобання різних людей. Саме від великої кількості рецептів залежить розмір кухні, штат співробітників, потужність технологічного обладнання. Існують певні правила та вимоги щодо приготування піци, які мають відповідати технологічним нормам, що встановлені СЕС.
Звичайно, до цих вимог входять технічно правильна побудова кухні, а саме: наявність каналізації, витяжки, холодної та гарячої води тощо.
Важливо так само розміщення і самої будівлі, де обладнана піцерія, оскільки, перебуваючи поблизу житлових приміщень, виробництво може створювати шуми, що обмежить час роботи ресторану або кафе.
Величина приміщення залежить від кількості посадкових місць, обсягів виробництва. Стандартна піцерія займає близько 150 м2. Але площа може бути від 25м2.
«Майстер піци» - серце будь-якої піцерії. Досить 2-х осіб, для маленького кафе (кухаря та продавця-офіціанта). Адже практично 100% успіху залежить від швидкості обслуговування та хорошого смаку приготовленої страви.
Досвід доводить, що професіоналізм кухаря – це запорука якісної піци. Всім відомо, що входить до стандартного набору продуктів для приготування піци: борошно, сир, дріжджі та спеції. Асортименти піци – це ваше бажання. Це можуть бути і м'ясні, і грибні, і вегетаріанські. А вже від передбачуваного асортименту залежить вибір обладнання.При малому виробництві багато праці стає ручним. За великого різновиду за правилами СЕС треба купувати окремі холодильники для різних видів продуктів: риби, м'яса, овочів тощо.
Також треба приділити увагу тарі для зберігання продуктів. Найкраще віддати перевагу пластику. Він, на відміну від нержавіючої сталі, має доступну ціну. А алюміній та скло взагалі використовувати не можна за нормами СЕС.
Щодо основи для піци, то вона може бути як куплена, так і приготовлена самостійно. При цьому використовується тістомісильна машина або основа робиться вручну. У кожному із цих способів є свої плюси. Але однозначно можна сказати, що з використанні спеціалізованої техніки тісто виходить однієї консистенції. Вже готове тісто розділяється на порції вручну або за допомогою обладнання, і поміщається в шафу, що сприяє «підходу» тіста і захищає його від обвітрювання.
Начинка для піци може бути різною. Нарізка продуктів відбувається як вручну, так і за допомогою спеціальних подрібнювачів таких як слайсер, куттер, овочерізка. М'ясні вироби мають бути обов'язково термічно оброблені. Після начинка викладається на основу і піца або випікається або заморожується.
Печі для піци мають також свої класифікатори: ярусні, конвеєрні (для великих виробничих підприємств). Італійці взагалі часто використовують випічку на дровах.
Невід'ємним обладнанням для виробництва піци є:
- борошнопросіювач https://food-equip.com.ua/ua/shop/category/elektromehanicheskoe-oborudovanie/mukoproseivatel ,
- тістомісильник https://food-equip.com.ua/ua/shop/category/elektromehanicheskoe-oborudovanie/testomes ,
- тестоделитель,
- тістоокруглювач ,
- Тісторозкатка https://food-equip.com.ua/ua/shop/category/elektromehanicheskoe-oborudovanie/ testoraskatka ,
- холодильний стіл з Гранітні плити і холодильної вітриною https://food-equip.com.ua/ua/shop/category/ho lodilnoe-oborudovanie /stol-holodilnyi-i-morozilnyi ,
- піч для піци https://food-equip.com.ua/ua/shop/category/teplovoe-oborudovanie/pech-dlia-pizzi-elektricheskaia
Також жодна піцерія не може працювати без інвентарю:
- лопата для посадки піци в піч і для перевороту,
- форма для піци,
- ніж для піци.