Гриль для шаурми
Апарати для шаурми
Шаурма давно стала звичною та популярною стравою у світі, а для її приготування потрібне професійне обладнання. Апарат для шаурми дозволяє рівномірно пропікати начинку − м'ясо, овочі, зелень. Він також значно прискорює весь процес приготування та гарантує якість готової страви. Апарат для шаурми підходить для ресторану чи невеличкого закладу.
Основні характеристики апарата для шаурми
Універсальний апарат дозволяє доготувати заздалегідь приготовлене філе птиці чи м'ясо. Завдяки повільному рухові начинка готується рівномірно та якісно. Основні елементи обладнання зроблені із нержавіючої сталі, а тому не покриваються корозією та безпечні у використанні.
Умовне розділення апаратів для шаурми:
- з механічним вертелом;
- з електричним вертелом.
Ціна на апарат напряму залежить від типу вертела. Він витримує різну вагу м'яса та має різну швидкість обертання.
Основні деталі апарату міцні та рідко деформуються. Вони витримують перепади температури та різні навантаження по вазі м'яса. Вертели та інші деталі доволі просто очищаються.
При необхідності апарат оснащується одразу 2 вертелами. Професійне обладнання має покривати будь-які потреби закладу, особливо з великою кількістю клієнтів.
Вертел має найбільше значення. Він забезпечує рівномірне просмажування м'яса, а значить і його якість. Ціна на універсальний апарат середня, та вона досить швидко окупається навіть для маленьких закладів.
Головним фактором для вибору апарату для шаурми є об'єм виробництва. Чим більше клієнтів потрібно обслужити за день, тим більшу потужність потрібно обрати та придивитися до обладнання з найбільшою кількістю вертелів.
Як обрати апарат для шаурми?
Апарати для шаурми мають різні джерела живлення. Газові та електричні моделі відрізняються за типом живлення, та мають однакову якість приготування м'яса. Для закладу обирають ту модель, яку вдасться економно обслуговувати.
Автономний газовий варіант актуальний для тих випадків, коли до закладу не вдасться провести електрику. Апарат підключається до балона.
Додаткові критерії вибору:
- Габарити. Чим більші розміри апарату, тим більша потужність. Велике обладнання потрібно купувати тільки в умовах щоденного великого потоку клієнтів. Універсальний варіант, якщо заклад займається саме фаст-фудом, коли апарат може підсмажувати до 80 кг м'яса за раз.
- Потужність впливає на розмір корпусу, а під нього потрібне відповідне місце на кухні. Поруч також краще не ставити продукти, які швидко псуються (це пов'язано з великою кількістю тепла від вертела).
- Варто звернути увагу на комплектацію апарату. Додаткові деталі допоможуть оптимізувати весь процес.
Електричні апарати прості в експлуатації, та вони дорожчі за обслуговуванням. Газовий вертел обійдеться дешевше, та він складніший в щоденній роботі.
Додаткові деталі чи змінні вертелі коштують дорожче, але навіть з ними загальна ціна на апарат для шаурми помірна. Універсальні моделі, особливо з декількома вертелами, дають можливість готувати не тільки шаурму, але й шашлики.
Електричні ножі, які йдуть до комплекту дорожчого обладнання, економлять час на приготування страви. Вони ріжуть м'ясо рівномірно та на однакові частини. Зовнішній вигляд страви тільки завдяки нарізці виглядає в рази краще.
Додатково продаються скляні екрани. Вони слугують для захисту персоналу. Завдяки екрану на вертелі вдасться приготувати інші страви вуличної їжі.
Правильний вибір апарату для приготування шаурми дозволяє оптимізувати витрати. Ціни варіюються через розмір, наявність додаткових деталей та термінів гарантії. Універсальні варіанти належать до професійного обладнання, та мають доступну вартість.