Лінія роздачі: як правильно вибрати

Купити лінію роздачі за найкращою ціною

Лінія роздачіУ таких закладах громадського харчування, як столові навчальні заклади, заводи, кафе самообслуговування , важливо забезпечити їжею велику кількість відвідувачів за короткий час. Часто причиною черги є неправильно підібрані лінії роздачі, а не робочий персонал на кухні.

Щоб у вас не виникало подібних ситуацій, пропонуємо інформацію про правильний вибір лінії роздачі.

Насамперед варто врахувати потужність вашого закладу, а саме кількість посадочних місць. Також при виборі лінії роздачі треба звернути увагу на оборотність місця за годину. Найчастіше беруть до уваги час максимального завантаження залу, коли майже всі місця зайняті відвідувачами. Зазвичай це період часу з 13.00 до 14.00, коли в більшості закладів та закладів обідня перерва. У цей час коефіцієнт оборотності одного місця за годину коливається від 2 до 4. Відповідно, час прийому їжі становить 15-30 хвилин. Наведемо приклад: у їдальні, розрахованій на 200 чоловік, при оборотності з коефіцієнтом 2 кількість відвідувачів становить 400 чоловік.

Наразі розраховану кількість відвідувачів необхідно порівняти з можливостями лінії роздачі. Зазвичай одна каса за годину може пропустити від 100 до 120 осіб за готівкою. Ось і виходить, що у залі треба встановити не менше 3 кас на одну лінію роздачі. Водночас можна скоротити тривалість касових операцій, якщо запровадити у закладі безготівковий розрахунок. В результаті, відвідувачі можуть розраховуватися приблизно в 2,5 рази швидше, тому що на одну операцію йтиме приблизно 14-18 секунд порівняно з готівковим розрахунком (коли на одну операцію йшло 30-40 секунд).

Також при виборі лінії роздачі необхідно врахувати ще й кількість модулів супів та гарячих страв, оскільки вони також впливають на швидкість обслуговування відвідувачів. Щоб збільшити пропускну можливість, необхідно збільшити кількість модулів перших та гарячих страв, при цьому поставивши кілька додаткових осіб на лінію роздачі.

Розглянемо цю інформацію в цифрах: якщо в їдальні більше 150 місць, а коефіцієнт оборотності одного місця становить 2 необхідно встановити дві лінії роздачі, де працюватиме по 3-4 каси за готівковим розрахунком. Якщо зробити акцент на безготівковий розрахунок, кількість кас можна зменшити в 2 рази. Також у вузівській їдальні, де одночасно може сісти 100 відвідувачів, необхідно не менше трьох ліній роздачі.

Тепер поговоримо про виробників, яким краще віддати перевагу при покупці лінії роздачі. Для невеликих кафе та виробничих їдалень найчастіше купують недороге обладнання вітчизняних виробників.У закладах високого рівня господарі можуть дозволити собі придбати лінії роздачі від іноземних виробників.

Якщо ви не впевнені в тому, що зможете самі правильно спроектувати лінії роздачі і серед величезної кількості виробників вибрати відповідний саме для вашого закладу, зверніться до фахівців або експертів, які розбираються в цих питаннях. Сьогодні досить багато компаній, які надають такі слуги.

Купити лінію роздачі за найкращою ціною
Переглянуті товари
Номер: 2666

Кондитерська вітрина COLDMASTER-PRISMA 400TNV PG - відмінне рішення для виставки та зберігання кондитерських виробів. Ця вітрина поєднує унікальний дизайн і сучасні технології, які забезпечують оптимальні умови для зберігання кондитерських виробів. Вітрина оснащена автоматичним розморожуванням і потужністю 0,59 кВт. Діапазон температур від 4 до 10°C підтримується завдяки статичному охолодженню, що дозволяє зберігати вітрину свіжість кондитерських виробів. COLDMASTER-PRISMA 400TNV PG має обертання полиць, що дозволяє зручно розмістити та обслужити кондитерські вироби. Об'єм вітрини 400 літрів, а габаритні розміри становлять 674х674х1821 мм. Пряме скло забезпечує хороший огляд і прекрасне підсвічування, а також легко чиститься від пилу та бруду. Кондитерська вітрина COLDMASTER-PRISMA 400TNV PG - надійне та якісне обладнання для кондитерських та інших підприємств у сфері громадського харчування.

Номер: 2326

Стіл мийка кухонний з нержавіючої сталі з полицею. Нейтральне обладнання закладів громадського харчування: бари, піцерії, ресторани; кухонні нержавіючі для промислової кухні виконуються з бортом зі сталі.Виробництво столів за індивідуальними розмірами покупця Розмір столу 1300х700х850 мм повністю з харчової сталі AISI 304. ресторану, бару, чебуречній, пекарні, кулінарного відділу магазину, суші-бару, піцерії, кафе Як допоміжний елемент нейтрального обладнання, столи виконують важливу роль у технологічному процесі приготування їжі. але виконувати різні фукції і бути виготовленими з нержавіючої сталі різних марок: н/ж сталь AISI 304 використовується дл я виробництва всіх компонентів столу: каркаса, стільниці, полиць; н/ж сталь AISI 430 використовується для виробництва каркасу і полиць; . По конструкції столи з нержавіючої сталі: з шухлядою і без неї; з мийкою та без мийки; з однією або двома полицями та без полиці; з тумбою і без тумби; з бортом - пристінні, і без борту - острівні; з посиленою стільницею; з регулюванням висоти ніжок; «Фуд-Еквіп» виробляє будь-які меблі з нержавіючої сталі, у тому числі столи стандартних та нестандартних розмірів та конструкцій. Набір нейтрального обладнання: стіл виробничий, мийна ванна, витяжна парасолька - обов`язкові компоненти професійної кухні громадського харчування. Основні типові розміри виробів: довжина від 400 до 2000 мм; ширина від 400 до 800 мм.

Наявність полки: є
Варіант виконання: Техно-1
Ширина 700
довжина 1300