Унікальність роботи планетарного міксера
Планетарні міксери - це техніка, принцип роботи якої заснований на одночасному обертанні насадочних елементів навколо своєї осі та по всьому периметру чаші, подібно до руху планет Сонячної системи. Звідси пішла його назва. Деякі екземпляри обладнані додатковим механізмом, що забезпечує обертання чаші в протилежному напрямку руху основного механізму. Таким чином, досягається максимальна ефективність замісу тесту та/або його окремих складових. Заміс, виготовлений за допомогою цього обладнання, повністю виключає можливість присутності грудочок у тесті, які можуть залишитись при використанні іншого обладнання або замісу вручну. Основне призначення планетарного міксера – заміс тесту будь-якого виду та консистенції, а також збивання. Апарат дозволяє мінімізувати участь людини в цьому процесі.
Область застосування міксера
Міксери поділяються на два види:
- напівпрофесійні або професійні з установкою на стільниці та чашею об'ємом до 10л;
- професійні стаціонарні підлогові з об'ємом чаші до 140л.
Перший вид міксерів ще називають кондитерськими, оскільки вони в основному використовуються для приготування тіста для тістечок і тортів, а також морозива.Йому віддають перевагу кафе-кондитерські, супермаркети зі своїм кондитерським цехом, приватні підприємці, що спеціалізуються на випічці, з невеликим оборотом продукції, кафе з власним виробництвом морозива. Він також підійде для ресторанів, де подають хліб власного приготування.
Другий – це зброя хлібопекарень – ідеальний варіант для приготування тіста для піци, булочок та хліба. Різні обсяги чаші та потужності планетарних міксерів дозволяють вибрати найбільш підходящий саме для вашого підприємства, з урахуванням виробничого обороту. Це може бути пельменна або варенична, хлібобулочний цех, піцерія або та ж кондитерська з великим налагодженим виробництвом. Безпечна робота техніки забезпечена спеціальними ґратами із нержавіючої сталі, що закривають чашу.
Планетарний міксер на професійній кухні здатний не лише полегшити та прискорити виробничий процес, а й збільшити обсяги виробництва.
Многофункціональність планетарних міксерів
Стандартний комплект техніки включає:
- віночки для збивання;
- лопатку для перемішування рідкого тіста;
- спіральні насадки для замісу тіста густої консистенції.
Всі деталі виконані з високоміцної сталі, стійкої до механічних пошкоджень та корозії, для максимально тривалого терміну експлуатації.
На приготуванні кремів та тесту функції планетарного міксера не закінчуються. Він здатний замінити собою дюжину технічних одиниць, що використовуються на кухні.
Виробництво, де приготування тесту супроводжується приготуванням начинки, наприклад, пельмені, вареники, равіоллі або пиріжки, може бути завершеним завдяки застосуванню цього агрегату. Додаткові насадки або їх комплекти, якими можна розширити сферу застосування міксера, здатні замінити м'ясорубку, овочерізку, терки тощо.
За допомогою насадної м'ясорубки, протирання та насадки для виготовлення ковбас можна готувати різні фарші та вироби з них на кухні ресторану або кафе і, навіть, розширити меню, подаючи ковбасу за домашніми рецептами. Страви з власними равіоллі, пастою або локшиною можуть стати відмінною особливістю вашого закладу. . Також, ваше кафе зможе похвалитися смачним морозивом власного виробництва.
Планетарний міксер є економічно вигідним придбанням, здатним розширити функціональні можливості вашої кухні, заощадити кошти на покупці іншого обладнання та місця, яке воно займає, а також виявити турботу про співробітників, полегшивши їхню працю.