Суцільнотягнені ванни

Суцільнотягнені ванна мийна односекційна мийні ванни легше піддаються санітарній обробці, ніж ванни зі звареним швом, єдиною перевагою яких є їх відносно низька ціна. При придбанні цих товарів слід звернути увагу на наступні характеристики:

  • на матеріал , з якого вони виготовлені; нержавіюче обладнання для громадського харчування в основному виготовляється з двох марок сталі: AISI 304 або AISI 430 . Вони відрізняються за своїми характеристиками і відносяться за своїм типом до різних груп. AISI 304 входить в групу аустенітних сталей, а AISI 430 відноситься до феритної сталі. Практично повна відсутність нікелю в сталі марки 430 робить її менш стійкою до корозії і до впливу іонів хлору. Тому кухонне обладнання для мийних цехів і мийні ванни не рекомендується виготовляти з цієї марки сталі, для цих цілей використовується марка 304.
  • на кількість секцій мийних ванн; мийні ванни можуть мати 1, 2 або 3 секції. Трисекційні ванни зустрічаються рідше, вони використовуються при обробці яєць або при митті посуду в ручному режимі.
  • на конструктивне виконання ; ванни можуть повністю виготовлятися з нержавіючої сталі або можуть бути для зниження ціни комбінованими. У таких ваннах тільки ємність виконується з нержавіючої сталі, а каркас виготовляється з металу, який може бути забарвленим або оцинкованим. Каркас може виготовлятися з труб або профілю-куточка. Трубний каркас виконується з нержавіючих сталевих труб діаметром 30 мм, каркас з профілю куточка може виконуватися і з нержавіючої сталі, і з пофарбованого/оцинкованого металу. Трубний каркас вважається більш надійним і стійким.
  • на спосіб підведення води ; вода в мийну ванну може подаватися зверху і знизу. Це залежить від верхньої або нижньої установки змішувача. При нижньому підводі змішувач встановлюється на саму ванну, а при верхньому - він розташовується на стіні над ванною. Останній варіант вважається більш економічним і частіше застосовується при виготовленні комбінованих мийних ванн зі звареною ємністю.

Перед покупкою мийної ванни потрібно правильно визначити розміри її місця розташування. Якщо глибина ємності буде менше глибини технологічної лінії, це може послужити причиною травмування працюючого з цим обладнанням персоналу. Крім того на вибрані розміри ванни впливає і її цільове призначення. Якщо вона призначається для обробки малогабаритної продукції перед її приготуванням, то її внутрішній розмір може бути 40х40х25 см, а якщо вона призначається для миття посуду, то її розмір становитиме 60х60х30 см.

Котломийні ванни, призначені для мийки інвентарю/посуду, повинні бути досить стійкими. Для цього їх ніжки-опори повинні бути регульованими, щоб регулюючи їх висоту (до 5 см) можна було домогтися сталого становища ванної, незважаючи на нерівну поверхню підлоги. Щоб кромки мийних ванн були безпечними для працюючого з ними персоналу, вони обов'язково повинні бути загнуті.

Крім самої ванни необхідно придбати ще додаткове обладнання (сифон з гідророзривом струменів, змішувач) для її підключення до водопостачання і каналізації.

Пропонуємо вашій увазі ванни вітчизняного виробництва. В асортименті продукції є цільнотянуті і зварні ванни, а також ванни економ-класу. Можливо виготовлення ванн і під замовлення, що дозволить найбільш раціонально використовувати наявний простір. Термін виготовлення - 2..3 тижні.

 Мийні ванни з нержавіючої сталі