Застосування гастроємностей
Можливості кухарів і кулінарів постійно зростають, а особливо з появою нових пристосувань. Спеціальні харчові лотки - гастроємності, які поповнили список професійного посуду не стали винятком. Основною особливістю цього пристосування є те, що відпадає необхідність готування, зберігання, перевезення і демонстрації в різний посуд. Саме це і стане результатом економії сил і часу персоналу.
Гастроємності застосовуються в різних напрямках. Основними з них є - презентація страв в магазинах, доставка готових страв в кейтерінг, і навіть в їдальнях не обходиться без цього по праву універсального пристосування.
Гастроємності на сьогоднішній день займають важливе місце в професійній кухні. Основні стандарти гастроемкостей - GN 1/1 (530x325 мм). Саме ці характеристики дають можливість використовувати їх в обладнанні торгівельної і технічної сфер. Наприклад, такі харчові лотки можна використовувати в пекарських і жарочних шафах, на охолоджуваних столах для піц, у холодильниках та мармітах.
Процес використання гастроємності можна охарактеризувати так: продукт, який знаходитися в ньому відправляється в морозильну камеру, потім на теплову обробку, потім в духову піч. Ці всі процеси проходять без перекладання продуктів з одного лотка в інший.
Найважливішими характеристиками гастроємностей є довговічність, зручність у використанні, економічність і безпеку. Такі харчові лотки виготовляються з нержавіючої сталі. Цей матеріал є дозволеним в харчовій промисловості і широко використовується в їдальнях, кафе, магазинах і ресторанах. Ще однією важливою особливістю нержавійкі є те, що вона не деформується під дією високих температур, тому відмінно підходить для готування в духовках з різною температурою. Крім цього, даний матеріал під час готування не виділяє ніяких шкідливих речовин, що є досить позитивним фактором. У гастороємностях можна готувати, зберігати, заморожувати і подавати на лінії роздачі різні страви. Такі харчові лотки дозволено мити в посудомийних машинах, а їх форма дозволяє працювати з повною безпекою. Ці лотки випускаються з ручками, для ще більш зручного використання, крім цього вони бувають перфорованими. Якщо у вас на кухні є пароконвектомат unox xvc 505, то гастроємності, укомплектовані перфорацією підійдуть ідеально. У таких лотках на дні встановлена спеціальна сітка, яка дасть можливість зливати рідину, яка може утворитися при готуванні на пару. Крім цього перфорованими гастроємності ідеально підходять для випічки кондитерських виробів або хліба.
Крім нержавіючої сталі, ще одним матеріалом, з якого виробляються гастроємності, є полікарбонат. Такі ємності прозорі, але дуже міцні і не б'ються, можуть бути використані при температурі від -80 °C і до + 140 °C. Такі гастроємності мають безліч плюсів, серед них - легкість, безпека, простота в чищенні. У них дуже просто розглянути з яких інгредієнтів приготовано ту чи іншу гарячу або холодну страва.
В інтернет магазині Food-Equip.com.ua ви зможете знайти масу професійного обладнання. Тут є величезний асортимент товарів, які допоможуть в успішному розвитку підприємств харчування. Наші фахівці допоможуть вибрати саме те, що ви хочете.