Основні кроки при виборі обладнання для ресторану

Як уникнути можливих помилок при відкритті свого ресторану, а також яке обладнання купити насамперед, а яке купувати не варто? Це питання має цікавити будь-яку людину, яка задумала відкрити ресторанний бізнес.

Велика кількість помилок, які допускають ресторатори-початківці, полягають у тому, що вони дуже часто неправильно вибирають обладнання, необхідне для зберігання та приготування їжі.

Все ресторанне обладнання можна розділити на кілька груп: холодильне обладнання, в якому зберігаються продукти; теплове обладнання, таке як печі та фритюрниці; електромеханічні види обладнання, яких можна віднести м'ясорубки; всілякі меблі; барне обладнання.

Від того, які страви ви збираєтеся готувати в ресторані, сильно залежить і вибір обладнання. Звичайно ж, якщо ви акцентуєтеся на смачних десертах, вам малоймовірно знадобиться гриль. І ось на таких, найелементарніших речах дуже часто помиляється більшість рестораторів-початківців. Багато хто з них спершу купує дороге обладнання, а вже потім думають, що ж із купленого їм знадобиться.

Умова успішної роботи будь-якого ресторану

Якісна та комфортна кухня – головна умова успішної роботи будь-якого ресторану, незалежно від його напряму роботи та типу. Столи, мийки, дошки повинні бути обов'язково.Однак дуже важливим є етап схеми, коли ви повинні максимально правильно і ефективно використовувати робочий простір своєї кухні. Зважаючи на те, що при встановленні технологічного обладнання потрібно знати багато правил, займатися цим мають лише кваліфіковані технологи. Вкрай важливі розміри кожної плити, відстані між приладами та їх розміри. Звичайно ж, закони звичайної кухні можна застосувати і тут, але варто розуміти, що ресторанна кухня вимагає більш продуманих дій. Вкрай важливо відокремити приготовлену їжу від брудного посуду, враховуючи те, що розташування мийки на кухні – далеко не найкращий варіант.

Під час вибору фірми-виробника, дуже важливо розуміти те, що не варто довіряти в цьому постачальниками, оскільки їхня головна мета продати товар. І якщо постачальник намагається нав'язати вам якийсь апарат, подумайте, чи настільки він хороший, як про нього говорять?

Дуже важливо дізнатися, чи є в межах вашого міста сервісний центр, де можуть здійснити ремонт обраного вами обладнання. Ніщо не вічне і будь-яке обладнання може рано чи пізно зламатися, призупинивши роботу вашого закладу. Наявність сервісного центру в межах міста допоможе вам вирішити цю проблему максимально швидко.

Обов'язково ознайомтеся з електротехнічними характеристиками обладнання та зіставте їх зі станом проводки в приміщенні. Якщо ви не будете володіти такою інформацією, вибиті пробки – найменша з проблем, яка може на вас чекати.

Останнім часом ресторанний бізнес активно розвивається та набуває все нових і нових тенденцій.Наприклад, зараз дуже популярні ті заклади, в яких їжа до смаку нагадує те, що готує ваша мама за бабусиними рецептами. У зв'язку з цим, велика кількість ресторанів купує прилад під назвою хоспер. Хоспер – це так званий мангал – компроміс, який встановлюється у будь-якій точці кухні вашого ресторану. Його установка не суперечить правилам пожежної безпеки. Пароконвекційна піч є дуже модною тенденцією на даний момент. Але варто розуміти, що таке обладнання є досить дорогим. Тому, перед тим як його купити, варто подумати, а чи потрібно воно вам. Підрахуйте кількість страв, які ви готуватимете, потік клієнтів за день і подумайте, чи окупиться цей апарат.

Звичайно, можна купити і не нове обладнання, а те, яке вже використовувалося раніше, але тут теж є нюанси. Найголовніше - ніколи не купуйте вживане холодильне обладнання. А ось теплове та електромеханічне купувати можна, звичайно ж, якщо його стан допустимий. Найпростіше з кухонними меблями. Найголовніше, щоб вона була зручною.

Потрібно розуміти, що нове обладнання зможе прослужити вам набагато довше, ніж уживане і не вимагатиме від вас великих витрат на його ремонт.