Устаткування харчової обробки
Згідно з пірамідою потреб Маслоу фізіологічні потреби є першочерговими і завжди мають місце в житті будь-якої людини. Особлива увага приділяється харчуванню (їді), яке є джерелом енергії та здоров'я. Якщо Ви вирішили зайнятися харчовим бізнесом у будь-якому його прояві, Ви потрапили прямо у крапку. Є людині хочеться завжди, поза існуючою кризою. До того ж на тлі показників інших галузей саме харчопром зберігся як рентабельний бізнес.
Для того, щоб розвиток Вашої справи мало стрімкий прогрес, необхідно в першу чергу забезпечити виробничий процес спеціальним обладнанням, яке значною мірою впливає на швидкість та якість приготування харчових виробів. Воно має повною мірою відповідати стандартам та санітарно-епідеміологічним вимогам.
Все обладнання для харчової обробки ділиться на кілька категорій:
- Холодильне обладнання є незамінним у виробництві напівфабрикатів та м'ясомолочних продуктів, оскільки забезпечує їх якісне заморожування та тривале зберігання. Це обладнання ділиться на дві провідні групи:
a. Морозильне;
b. холодильне.
Морозильне обладнання призначене для глибокого заморожування та зберігання заморожених продуктів харчування. Морозильні камери являють собою морозильні скрині та вітрини.Крім названого обладнання до цієї групи належать морозильні столи, які можуть брати участь як у процесі, так і в процесі приготування страви. Вони зручні у використанні і тим самим вирішують найактуальнішу для закладів громадського харчування проблему – економія простору.
Холодильне обладнання за своїми властивостями дуже різноманітне. Серед основного можна виділити холодильні вітрини, шафи, скрині. З їхньою допомогою продукт харчування надовго зберігає свіжість, при цьому не втрачає смакових якостей. Варто зазначити, що існує холодильне обладнання з прозорим склом, яке відмінно підходить для демонстрації асортименту Вашого закладу. - Обладнання для переробки м'яса – це основна кухонна техніка у виробництві м'ясних напівфабрикатів (фарш, котлети, пельмені, хінкалі). До основного обладнання відносять куттери, які призначені для тонкого та структурного подрібнення м'яса. Незамінними у виробництві є також м'ясомасажери та коптильні. Перші використовуються для перемішування та масування різних видів м'яса, а другі – для гарячого копчення м'ясних та рибних продуктів.
- Обладнання для хлібопекарського та кондитерського виробництва. На сьогодні вироби з тіста користуються величезним попитом серед споживачів, тому хлібопекарні та кондитерські - лідери у харчовій промисловості. У цих закладах досить великий потік людей, тому виробництво має бути добре налагодженим, а вироби повинні мати неймовірні смакові якості. Половина успіху залежить від якісного обладнання.Головне місце серед усього обладнання належить тістомісу, яке використовується для швидкого замісу тіста. Тістомісильні машини за своїми функціями можуть замішувати як круте тісто, так і дріжджове. Наступними і не менш важливими машинними є тістоділителі та тістоокруглювачі, без яких не обійдеться будь-який заклад з виготовлення випічки. Особливе місце займає апарат для збивання крему, який перемішує продукти різної консистенції.
- Овочепереробне обладнання використовується за двома напрямками. Воно не тільки передбачає глибоку переробку різноманітних овочів при мінімальній витраті часу, але й максимально зберігає всі смакові якості та свіжість продукту. Асортименти цієї категорії харчового обладнання досить широкий. Його можна умовно поділити на два види: машини для миття та чищення овочів та фруктів, а також апарати для нарізки.
- Теплове обладнання – це невід'ємне обладнання будь-якої професійної кухні. Кожна страва вимагає своєрідного способу приготування за своєї температури і теплової обробки. Сучасний ринок представляє найрізноманітніший асортимент, повний функціональних та якісних моделей. Все теплове обладнання ділиться на такі види: варильне, смажене, жарково-пекарне, водогрійне та додаткове теплове.
Компанія надає широкий вибір якісного обладнання для харчової обробки за прийнятними цінами від світових виробників.