Обладнання для приготування курки гриль

Сьогодні ми з вами поговоримо про страву, яку хоча б раз у житті куштував будь-який – курка гриль. Такої популярності вона набула не лише за відмінний смак, а й за нескладний спосіб її приготування. Безумовно, для того щоб у Вас вийшла чудова курка гриль, при її приготуванні потрібно врахувати ряд моментів.

  • По-перше, це вибір самої курки чи курчати. Погодьтеся, маючи неякісний головний інгредієнт, неможливо зробити хорошу страву.
  • Тому, приділіть увагу попередньої підготовки м'яса – якщо Ви зупинилися на курчаті, то, в принципі, жодної попередньої підготовки не потрібно. Якщо вибрали курку – замаринуйте її для того, щоб м'ясо набуло соковитості і стало м'якшим. Також хорошим варіантом стане тушка курки-бройлера, вона також не потребує особливої ​​підготовки.
  • Якщо Ви вирішили використати заморожене м'ясо, то розморожувати його слід за температури 5-10° протягом досить тривалого часу – 4-8 годин. При швидкому розморожуванні в мікрохвильовій печі Ви можете пересушити м'ясо або змінити його консистенцію – це значно вплине на смак готової курки-гриль. Розморожене м'ясо промийте водою і покладіть на паперовий рушник або серветку для вбирання надлишків рідини.

Завдяки своїй популярності курка-гриль має величезну кількість варіантів виконання.

Звернемося до одного з класичних рецептів - курка-гриль у часниковому соусі. Вона не потребує наявності особливих інгредієнтів. Нам буде потрібна тушка курки та компоненти часникового соусу: 2-3 зубчики часнику, 2 ст.ложки оцту, соку лимона, білого вина, спеції (2 гр чорного перцю, 2 гр каррі, та 2 гр перцю чилі – якщо Ви любите гострі страви) та сіль за смаком.

Приготування соусу елементарне - потрібно подрібнити часник, змішати його з рештою інгредієнтів і добре перемішати. Потім необхідно ретельно змастити соусом підготовлену курячу тушку зовні та всередині, залишити маринуватися на 1-2 години.

Гриль для курей КИЙ- В
Гриль для курей КИЙ-В

Промариновану курку відправляємо в гриль і готуємо там близько півгодини або 45 хвилин при температурі 220°. Страва виходить дуже соковитим та ароматним. Безумовно, найсмачніші кури-гриль готуються на професійному обладнанні. Якщо ресторан або кафе мають у своєму меню курку-гриль, професійний гриль для курей – це скоріше необхідність, ніж розкіш.

Компанія "Фуд-еквіп" пропонує своїм клієнтам великий вибір професійного гриль-обладнання. Завдяки широкому асортименту Ви зможете вибрати оптимальний для вас варіант – зручне розташування тушок, продуктивність, потужність, розміри, кількість відділень тощо.

Допоміжне обладнання гриля для курей

Для повного циклу приготування курок-гриль також може знадобитися таке обладнання:

  1. Теплова вітрина знадобиться для зберігання готової курки.
  2. Стіл виробничий - для всього процесу виробництва.
  3. Гастроємність - для попереднього маринування.

Мінімальний розмір вкладень в обладнання для приготування курячих гриль із продуктивністю 4 шт/годину, виробничим столом та тепловою вітриною становитиме 7000 - 8000 грн. При замовленні комплекту обладнання можливі додаткові знижки.