Устаткування для піцерії
Більш доступної та універсальної страви, ніж піца, і не придумаєш. Її можна замовити і в маленькому бістро, і в респектабельному ресторані, купити з доставкою додому або придбати в найближчому супермаркеті. Доступна ціна та величезний вибір смакових варіацій зробили піцу популярною у всіх куточках Земної кулі.
Скільки коштує відкрити піцерію? Однозначної відповіді немає. У кожному конкретному випадку є свої нюанси. Одне можна сказати з упевненістю: бізнес, пов'язаний із виробництвом та реалізацією піци, дуже прибутковий. Звичайно, тільки в тому випадку, якщо ви пропонуєте якісний та естетично привабливий продукт. Якщо ви хочете відкрити піцерію, вам знадобляться 2 речі: умілі руки кухарів та професійне обладнання для піцерії.
Техніка для кожного закладу підбирається індивідуально, з урахуванням специфіки підприємства, потоку клієнтів, фінансових можливостей господарів та кваліфікації персоналу. Купуючи обладнання для піцерії, слід пам'ятати, що це довгострокові інвестиції в бізнес, тому кожна машина має стати надійним помічником, який якісно виконує свої функції протягом багатьох років.
Де купити обладнання для піцерії?
Відсутність знань у галузі техніки та величезний вибір фірм-постачальників можуть завадити правильному вибору техніки. В цьому випадку не варто економити та вестись на дешеві пропозиції.Звертайтеся до перевірених великих постачальників професійного обладнання, у каталогах яких представлені найкращі зразки від відомих фірм-виробників.
Також не варто купувати вживане обладнання для піцерії. Хто дасть вам гарантії, що воно не підведе вас у найвідповідальніший момент? Тим більше, що на ринку техніки можна купити сучасне та якісне обладнання недорого.
Необхідні пристрої та пристрої
Перш ніж потрапити на стіл, всі компоненти «італійської страви» проходять наступні стадії приготування:
- зберігання інгредієнтів;
- підготовка продуктів та їх первинна обробка;
- механічне оброблення та збирання страви;
- випікання.
Залежно від концепції закладу, готове блюдо потім відправляється:
- на столик до відвідувача;
- до замовника за вказаною адресою;
- на прилавок для продажу.
Для здійснення вищезазначених процесів необхідно наступне професійне обладнання для піцерії:
- стіл для піци охолодний;
- апарат шокової заморозки;
- холодильна шафа;
- стіл виробничий;
- мийні ванни;
- промислова плита;
- піч для піци;
- сиротерка (для великих виробництв);
- мукопросіювач;
- тестоділитель;
- тестоокруглювач;
- тестоміс;
- тестораскаточна машина;
- куттер;
- овочерізка;
- теплова вітрина (для демонстрації страв).
Зберігання напівфабрикатів та сировини
Вибір холодильного обладнання залежить від асортименту пропонованих страв. Якщо ви плануєте обмежитись тільки овочевими піцами, вам достатньо буде 2 холодильних відсіків – для овочів та гастрономії. Якщо ж передбачається випускати продукцію з різними начинками, потрібно багато холодильних відділів – для гастрономії, овочів, м'яса, морепродуктів тощо. В останньому випадку оптимальним буде встановлення секційних полібоксів.
Для зберігання заготовок розумно придбати шафу шокової заморозки, в якій продукція блискавично заморозиться, зберігши при цьому свої поживні та смакові якості. З таким агрегатом кухарі, під час відсутності клієнтів, можуть готувати напівфабрикати для страв, а в годинник пік швидко дістати їх, покласти начинку і запекти. Як результат – оптимізована робота персоналу та задоволені швидким обслуговуванням клієнти.
Підготовка продуктів
У процесі приготування страв усі продукти повинні пройти підготовку та первинну обробку.
Для розпушування борошна, насичення його киснем та очищення від сторонніх предметів необхідний мукопросіювач.Залежно від обсягів виробництва, ви можете придбати як компактний мукопросіювач, так і великий агрегат, здатний обробити за 1 годину до 500 кг сировини.
Для промивання зелені, грибів та овочів потрібна мийна ванна. У нашій компанії ви можете придбати 1-, 2-, 3-секційні моделі, а також екземпляри з робочою поверхнею.
Приготування тесту
Тісто – основний компонент піци, і від його якості багато в чому залежить смак готового продукту. Щоб своєчасно отримувати потрібні обсяги тесту, знадобиться тістоміс. Для отримання однорідної та ніжної консистенції тесту необхідна тестораскаточна машина.
Для поділу тесту на заготівлі доцільно купити тістоділитель. Правильну округлу форму заготовкам додасть тестоокруглительна машина. Для великих підприємств оптимальним варіантом буде придбати тістодільник-округлювач, що поєднує в собі обидві перераховані вище функції.
Топінг для піци
Підготовлене тісто змащують соусом і викладають на нього топінг - начинку з необхідних за рецептурою продуктів.
Для оптимізації виробництва та отримання красивих заготовок розумно буде купити овочерізку, сиротерку та слайсер. Для приготування різних соусів на кухні встановлюють куттер.
Складання та випікання піци
Для комфортної роботи кухарів знадобиться стіл для топінгу.У цьому агрегаті є все для зручності:
- гладка мармурова (або гранітна) стільниця;
- контейнери для різних компонентів начинки;
- відсіки для зберігання заготовок з тіста.
Електрична подова піч – оптимальний варіант для випікання піци. Також можливе її приготування в конвектоматах, дров'яних та конвеєрних печах.
Додаткові елементи
Окрім основного обладнання, на кухні знадобляться й інші допоміжні пристрої: лопатки, скребки та роликові ножі для нарізки піци.
Для демонстрації страв в обідньому залі, а також для короткострокового їх зберігання доцільно придбати теплову вітрину.
Наша компанія на ринку обладнання зарекомендувала себе як постачальник надійної та якісної техніки. Ми надаємо послуги з гарантійного та післягарантійного обслуговування всіх придбаних у нас агрегатів. Телефонуйте нам зараз, і наші фахівці підберуть вам все необхідне обладнання і встановлять його «під ключ»!