«Нейтралка» - запорука ефективної роботи професійної кухні

Від правильного вибору нейтрального обладнання, а саме мийних ванн, стелажів, столів, вентиляційного обладнання, залежить і створення комфортних умов роботи кухарів і всього кухонного персона, підвищується ефективність і швидкість їх роботи. Під цим видом обладнання розуміється все обладнання кухонного приміщення, яке не можна віднести до теплового, холодильного або технологічного устаткування.

Багато власників ресторанів, кафе займаються в першу чергу підбором необхідного холодильного та теплового обладнання, а нейтральному обладнанню приділяють занадто мало уваги, що веде до погіршення якості страв і зменшення продуктивності праці.

Основними видами нейтрального кухонного обладнання для підприємств громадського харчування є:

Виробничі столи

Це обладнання служить для підготовки і сервіровки страв або для оброблення продуктів, що входять до їх складу. Столи можуть бути використані і для установки будь-якого іншого кухонного обладнання або інвентарю.

Мийні ванни

За допомогою мийних ванн, які можуть мати до чотирьох ємностей, виконуються найрізноманітніші кухонні операції. У них миють овочі і фрукти перед приготуванням або подачею на стіл, кладуть для відтаювання заморожені продукти, миють посуд, столові прилади. Є мийні ванни , спеціально призначені для миття рук. Для зручності використання вони мають ножну педаль, яка включає подачу води. Мийні ванни бувають суцільнотягненими або звареними. У цільнотягнутих ванн відсутній зварений шов, тому легше проводити їх санітарну обробку і підтримувати чистоту, необхідну в кухонному приміщенні.

Вентиляційні парасольки

Вентиляційне обладнання дозволяє підтримувати на професійній кухні хороший кліматичний режим, створюючи комфортні умови для працюючих на кухні співробітників. Будь-яке теплове обладнання, встановлене в кухонному приміщенні, має бути оснащено вентиляційною парасолькою, який встановлюється безпосередньо над ним. Це допомагає прибрати надлишкове тепло, продукти згоряння, зменшити вологість у приміщенні. Вентиляційні парасолі бувають настінними або острівними. Розмір парасольки вибирається так, щоб його розмір перевищував розмір обладнання, для якого він встановлюється, не менше ніж на 10 см. У витяжні парасолі також вмонтовані фільтри, які очищають повітря що в них потрапляє від гару, кіптяви, шкідливих домішок, які утворюються в процесі приготування їжі.

При виборі нейтрального кухонного обладнання слід приділити увагу не тільки функціональності, але і матеріалами, з якого зроблені всі його частини. Умови, в яких буде працювати все кухонне обладнання, досить складні. Процес приготування їжі супроводжується високою температурою і підвищеною вологістю в приміщенні, тому матеріал, з якого виготовлено нейтральне кухонне обладнання, повинно добре переносити ці шкідливі впливи.

Щоб правильно вибрати нейтральне обладнання для своєї кухні, найкраще проконсультуватися у наших фахівців. Вони підберуть найбільш підходящі для вашої кухні столи, мийні ванни, вентиляційні парасолі і інші необхідні вироби, допоможуть оптимально і економно використовувати кухонний простір, дозволять грамотно організувати виробничі потоки. Все це допоможе поліпшити умови праці кухонних працівників, підвищити продуктивність і якість їх праці.