Як використовувати професійну чебуречницю

ЧебуречницяКоли людина зголодніла, вона весь час думає про їжу, а якщо на її шляху знаходиться фастфуд, який пропонує свіжі пончики або чебуреки, то встояти і не спокуситися на таку привабливу пропозицію нелегко. І так відбувається у більшості людей, тому фасфуд - дуже прибутковий бізнес, тим більше за наявності професійного обладнання, наприклад професійної чебуречниці. Її вартість доступна для дрібних підприємців, а витрати на покупку окупаються за місяць після початку експлуатації. За допомогою чебуречниць можна:

  • Рівномірно обсмажити і зробити пиріжки з хрусткою та золотою кіркою;
  • Суттєво знизити витрати масла;
  • Значно зменшити витрати на споживання електрики.

Як це відбувається? Як використовувати чебуречницю і в чому її відмінність від фритюрниці? Давайте у всьому цьому розберемося та оцінимо всі переваги цього професійного обладнання.

Як використовувати чебуречницю – правила та особливості

Механізм роботи чебуречниці схожий на принцип смаження продуктів у фритюрниці. Основна її відмінність - це те, що ванна дрібніша і витягнутіша горизонтально для зручного опускання заготовок з тіста.Її глибина дозволяє, якщо знадобиться, перевернути чебуреки. Крім цього, щоб відокремити заготовки з тіста від ТЕНів, використовують спеціальні грати з нержавіючої сталі.

Як експлуатувати чебуречницю? Як правильно користуватися нею, щоб вона довго працювала? Ось короткий посібник:

  • Переконавшись, що чебуречниця працює, наливаємо в нього масло, щоб його рівень був вищим за ТЕНів;
  • Включаємо чебуречницю в мережу, ставимо ручку терморегулятора в потрібне положення;
  • Після нагрівання олії обережно поміщаємо напівфабрикати на решітку. Досягнута температура роботи автоматично підтримуватиметься;
  • Готові чебуреки чи пончики дістають за допомогою шумівки чи кухонних щипців;
  • Перед миттям обладнання олія повинна охолонути.
  • Не слід змішувати жири різних видів. Не можна вмикати обладнання, якщо ТЕНи не покриває жиру. Не можна занурювати заготовки із тіста, якщо фритюр не прогрітий.

Не забувайте про те, що правильне використання чебуречниці – це гарантія тривалої експлуатації дуже важливого для бізнесу обладнання.