І знову про каву
Багато хто не уявляє собі й одного дня без обіду в кафе, піцерії або фаст-фуде. Окрім улюблених страв, які пропонують відвідувачам, добре зварена кава не тільки бадьорить, а й створює позитивний настрій на весь день.
Для місць із великим потоком відвідувачів чудово підійдуть багато ріжкові напівавтоматичні машини з об'ємним резервуаром для води. Така техніка здатна тривалий час працювати без обслуговування та готувати каву різних сортів. У комплект до напівавтомата необхідна кавомолка. Адже якісно мелена кава – це запорука чудового смаку та аромату напою. Комплект такого обладнання чудово підійде для кафе швидкого харчування.
Кавомашини, розраховані на менший коефіцієнт корисної дії, як правило, вже оснащені вбудованою кавомолкою. Такі варіанти будуть доречні у невеликих барах, ресторанах та готельних холах. Невеликий бойлер для води легко виймається для наповнення. Відсік для зерен або меленої кави також легкодоступний. Майже всі моделі мають програмне меню і найпростішу панель управління. Кавомашина сама дасть вам знати про те, що закінчилися зерна або вода, настав час змінити фільтр і зробити чистку від накипу. Крім того, така розумна техніка стане незамінним предметом у будинку, де люблять випити чашечку ароматного напою.Приготувати латте або капучино в такій кавомашині не важко. Виносний бойлер під молоко чи вершки легко монтується. Простота в обслуговуванні якість виконання техніки, безсумнівно, припадуть до вподоби кофеманам, які не уявляють собі життя без напою, що бадьорить.
Романтичний і наочний спосіб зварити каву – це кавоварка для кави на піску, інакше – «по турецьки». Компактний на вигляд пристрій здатний приготувати таку каву, чий аромат підкорить серце навіть найвишуканішого поціновувача. Принцип роботи кавоварки полягає в тому, що турку з водою та меленою кавою ставлять у розпечений пісок. При нагріванні напій починає закипати, його на кілька секунд виймають із піску, потім знову поміщають назад. Це дозволяє досягти насиченого смаку та божественного аромату. Кавоварка на піску буде чудовим варіантом для кав'ярень, кафе та будь-яких інших невеликих затишних містечок, де офіціанти готують напій прямо перед відвідувачами. Це додасть не лише певного шарму закладу, а й додасть популярності серед відвідувачів.
Домашні посиденьки біля каміна з чашкою щойно звареної на піску кави, придбають теплу та затишну атмосферу. Крім того, за допомогою такого незвичайного способу приготування традиційного напою можна здивувати гостей. Процес варіння займає близько 20 хвилин, але час очікування повністю компенсується смаком кави, що вийшла.
Не варто забувати, що якість напою безпосередньо залежить і від сорту зерен, ступеня їх обсмажування та країни походження. Кожен може собі вибрати саме ту каву, яка бадьоритиме з ранку, зігріватиме в негоду і створюватиме незабутню атмосферу.