Барне обладнання

Будь-який бар, нічний клуб або навіть фаст-фуд сьогодні важко уявити без професійного обладнаного бару. Бар це не тільки місце, де можна випити хороший спиртний напій і коктейль, це, перш за все, куточок усамітнення, де можна поспілкуватися і розслабитися. Останнє може забезпечити досвідчений бармен, а ось для того, щоб відвідувач відчував себе комфортно, будь-який бар повинен бути обладнаний певним набором пристроїв, здатних задовольнити потреби клієнта в напоях, коктейлях, легких закусках.

Мініму мінімум або щонайменше, що необхідно з обладнання для бару складають наступні прилади:

  1. Блендери та міксери для молочних коктейлів. Пристрої для подрібнення продуктів, їх змішування, дроблення та приготування коктейлів. Блендер для бару з хорошим запасом міцності, високопродуктивний, герметичний, з чашами з матеріалів, що не б'ються, багатошвидкісний і відповідає гігієнічним нормам. Для вибору цього пристрою відмінно підійде продукція таких виробників як Macap, Sirman, Vema, Fimar (Італія), Hamilton Beach, Vita-Mix (США).
  2. Диспенсер для пива. Спеціальний пристрій для розливу пива, який використовує силу гравітації. Достатньо видне обладнання, що привертає до себе увагу незвичайним дизайном, зручне у транспортуванні, експлуатації та обслуговуванні. Хороші зразки пивних диспенсерів пропонує відомий голландський виробник Hendi, обладнання якого поставляється для різного літражу.
  3. Кавомашини та кавомолки. Обов'язкові елементи будь-якого бару, що дозволяють подрібнювати кавові зерна та готувати один із найсмачніших напоїв у світі – кави. Професійна кавоварка обов'язково повинна бути автоматичною і програмована на приготування різних видів кави. Загальновизнаними лідерами у виробництві якісних кофемашин є швейцарська та німецька марки Jura та Bartscher.
  4. Льодокрошувач. Пристрій допоможе подрібнити великі шматки льоду, утворені льодогенератором - від кубиків і гранул до крижаної крихти або снігу. Для бару краще вибрати автоматичний льодокрошувач, тому що це найзручніший і найшвидший варіант для бару при приготуванні коктейлів, що не передбачає використання ручної сили. При виборі цього пристрою слід звернути увагу на такі марки, як Altezoro (Тайвань), Vema (Італія), Bartscher (Німеччина), FROSTY (Італія).
  5. Сокоохолоджувач та гранітор. Спеціальне обладнання, що дозволяє охолоджувати або заморожувати соки в густу, пастоподібну масу, яка називається фруктовий сніг. Якісне обладнання для вказаних цілей виготовляють Bras, UGOLINI (Італія), а також тайванська компанія EWT Inox.
  6. Комбайн барний. Пристрій, що поєднує функції соковижималки, подрібнювача, блендера і міксера і призначений для невеликих ресторанів або відокремлених барів.
  7. Соковитискач, фонтани шоколадні, вітрини барні.

Щодо барного обладнання слід сказати, що не завжди висока вартість гарантуватиме ідеальну якість. Часто маловідомі виробники можуть запропонувати барне обладнання, що відповідає найвищим експлуатаційним та споживчим вимогам.