Без якогось кухонного обладнання не можна обійтися, відкриваючи свій ресторан

Якщо ви – щасливий власник ресторану, що відкривається, то ви вже успішно подолали безліч труднощів, пов'язаних з пошуком відповідного приміщення для свого закладу, оформленням документації, отриманням дозволів від контролюючих органів та пошуком персоналу. Справа залишилася за малим: оформити зал для відвідувачів та оснастити всім необхідним обладнанням кухню. І якщо правильність першого не є принципово важливою, оскільки промахи в дизайні не погіршать якість послуг, що надаються в ресторані, то друге є наріжним каменем успішності закладу.

Звичайно, на початку роботи ресторану ви не зможете дозволити собі придбання максимального набору кухонного обладнання, оскільки побоїтеся вкладати в це надто великі гроші. Але є комплект кухонної техніки, без якої професійні кухарі не можуть обійтись у принципі. З'ясуємо, що обов'язково має входити до цього комплекту.

  • По-перше, вам потрібне теплове обладнання. Базовий елемент теплового обладнання – це плита, яка може бути газовою, електричною та індукційною. Газові плити для розігріву використовують природний газ, який у нашій країні коштує недорого. Електричні плити створюють тепло за рахунок проходження струму через нагрівальні елементи, а індукційні розігріваються завдяки явищу електромагнітної індукції, при цьому економно витрачаючи електрику. У кожного виду плит є свої переваги та недоліки, і вибирати, на чому зупинити свій вибір, вам Виходячи з конкретних умов кухні вашого ресторану.Як би там не було, якісна професійна плита неодмінно повинна бути виготовлена ​​з нержавіючої сталі.
    Якщо у вашому ресторані планується виготовлення хлібобулочних виробів та випічки, то вам також не обійтися без конвекційної печі. Завдяки системі примусового розсіювання гарячого повітря по всій камері випікання вироби, що готуються як у центрі печі, так і біля стін, пропікаються рівномірно. Без такого обладнання вашим кухарям буде дуже складно готувати велику кількість випічки швидко і якісно.
    У тому випадку, якщо у вашому меню є страви, що передбачають смаження або гасіння м'яса, риби або овочів на деках, вам також не завадить придбати смажену шафу Оскільки багато страв подібного плану практично неможливо правильно приготувати на плиті. У духовці може бути кілька секцій, крім того, існують моделі, здатні створювати в різних секціях різну температуру. Існує також специфічне теплове обладнання для конкретних страв. Наприклад, якщо у вашому закладі передбачається подавати піцу, то не обійтися без спеціальної печі, а в тому випадку, якщо ви плануєте пропонувати своїм відвідувачам курку гриль або картопля фрі, вам знадобиться гриль або фритюрниця.
  • По-друге, вам не обійтися без холодильного обладнання, яке також потрібно вибирати, виходячи з меню.Ви повинні продумати, який середньостатистичний обсяг продуктів у вашому ресторані потребуватиме холоду, який – заморозки, скільки продукції залишатиметься в холодильниках на ніч, чи знадобиться вам одночасне зберігання в них м'яса та риби.
  • По-третє, будь-який ресторан потребує певного набору електромеханічного обладнання. Докупляти нові агрегати можна буде по ходу роботи, але спочатку складно обійтися без міксерів, блендерів, м'ясорубки та кавомашини, тому як замінити роботу, яку виконують ці пристрої, ручною працею практично нереально.
  • І по-четверте, на кухні будь-якого ресторану має бути допоміжне обладнання, найнеобхіднішим з якого є ваги, посудомийні машини та стерилізатори для ножів. Ці пристрої експлуатуються щодня багато разів, тому повинні бути якісними та надійними, щоб вам не довелося змінювати їх кожні кілька місяців.